2011. február 15.

Erősődő digitális fókusz a GfK-nál

Digital Connected Consumer címen rendezett konferenciát a kutatócég, amely növekvő digitális fókuszát és egy anyacéges hagyomány meghonosítását jelzi.

Digital Connected Consumer címen rendezett konferenciát a kutatócég, amely növekvő digitális fókuszát és egy anyacéges hagyomány meghonosítását jelzi.

Digital Connected Consumer címmel rendezett nemrégiben konferenciát a GfK Hungária. A kutatócég szakemberei és a vendégelőadók azt járták körül, hogy hogyan fogyaszt másképp a digitális térben szocializálódott fogyasztó, s milyen következményei vannak ennek a márkákra, médiatulajdonosokra nézve.

A témák között szerepelt, hogy milyen lehetőségek rejlenek a szolgáltatócégek számára az interaktív megoldásokban, s mennyire élnek ezekkel. Szó esett az FMCG szektor és a közösségi média egyelőre tartózkodó kapcsolatáról, amelyre azért vannak pozitív ellenpéldák (pl. Túró Rudi, Unicum, Borsodi Zenei Fesztiválok).

Szabó György, a Sanoma vezére ugyanakkor média oldalról arról beszélt, hogy a digitális világ - pszichológiailag és a tőkepiacon is - túl van értékelve, ami ahhoz vezet, hogy romlik a médiacégek jövedelmezősége, ami a tartalom minőségének rovására megy. Szerinte szerkesztett tartalomra mindig szükség lesz, többek között, mert az időt takarít meg az elfoglalt fogyasztóknak.

„Azok a cégek, amelyek az új típusú fogyasztók körében is sikeresek szeretnének lenni, gyökeresen át kell alakítaniuk kommunikációs és marketing stratégiájukat. 2010-től a GfK Csoport kutatásaiban kitüntetett szerepe van a digitálisan érintett fogyasztónak. 2011-ben a GfK Hungária fókuszában is a digitális fogyasztó áll” - mondta el Bacher János, a kutatócég ügyfélkapcsolati igazgatója.

Ez egyébként az anyacég nemzetközi törelvéseit tükrözi. A GfK és partnere, a nurago összevonta különböző kutatási technikáit, melyek célja a digitális világ jobb megértése és az ügyfelek információs igényének jobb kiszolgálása. Ezen technikák között szerepelnek digitális kvalitatív módszerek, viselkedéselemzés, mobiltelefonos kutatás, ezeket a cégek a „digital experience” (dx) ernyőmárka alatt kínálják.

A Digital Connected Consumer tehát azon események sorába illeszkedik, amelyek a digitális irány erősítését jelzik itthon és nemzetközileg a GfK-nál. A konferencia annyiban is rezonál az anyacég törekvéseire, hogy a német GfK már több mint fél évszázada minden évben megrendezi a GfK Tagungot, melyen a német gazdaság döntéshozói értekeznek a legfrissebb témákról. Ezt a hagyományt tervezi meghonosítani a GfK Hungária is, többek között ezen esemény révén.

Címkék: gfk

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.