2011. február 15.

Erősődő digitális fókusz a GfK-nál

Digital Connected Consumer címen rendezett konferenciát a kutatócég, amely növekvő digitális fókuszát és egy anyacéges hagyomány meghonosítását jelzi.

Digital Connected Consumer címen rendezett konferenciát a kutatócég, amely növekvő digitális fókuszát és egy anyacéges hagyomány meghonosítását jelzi.

Digital Connected Consumer címmel rendezett nemrégiben konferenciát a GfK Hungária. A kutatócég szakemberei és a vendégelőadók azt járták körül, hogy hogyan fogyaszt másképp a digitális térben szocializálódott fogyasztó, s milyen következményei vannak ennek a márkákra, médiatulajdonosokra nézve.

A témák között szerepelt, hogy milyen lehetőségek rejlenek a szolgáltatócégek számára az interaktív megoldásokban, s mennyire élnek ezekkel. Szó esett az FMCG szektor és a közösségi média egyelőre tartózkodó kapcsolatáról, amelyre azért vannak pozitív ellenpéldák (pl. Túró Rudi, Unicum, Borsodi Zenei Fesztiválok).

Szabó György, a Sanoma vezére ugyanakkor média oldalról arról beszélt, hogy a digitális világ - pszichológiailag és a tőkepiacon is - túl van értékelve, ami ahhoz vezet, hogy romlik a médiacégek jövedelmezősége, ami a tartalom minőségének rovására megy. Szerinte szerkesztett tartalomra mindig szükség lesz, többek között, mert az időt takarít meg az elfoglalt fogyasztóknak.

„Azok a cégek, amelyek az új típusú fogyasztók körében is sikeresek szeretnének lenni, gyökeresen át kell alakítaniuk kommunikációs és marketing stratégiájukat. 2010-től a GfK Csoport kutatásaiban kitüntetett szerepe van a digitálisan érintett fogyasztónak. 2011-ben a GfK Hungária fókuszában is a digitális fogyasztó áll” - mondta el Bacher János, a kutatócég ügyfélkapcsolati igazgatója.

Ez egyébként az anyacég nemzetközi törelvéseit tükrözi. A GfK és partnere, a nurago összevonta különböző kutatási technikáit, melyek célja a digitális világ jobb megértése és az ügyfelek információs igényének jobb kiszolgálása. Ezen technikák között szerepelnek digitális kvalitatív módszerek, viselkedéselemzés, mobiltelefonos kutatás, ezeket a cégek a „digital experience” (dx) ernyőmárka alatt kínálják.

A Digital Connected Consumer tehát azon események sorába illeszkedik, amelyek a digitális irány erősítését jelzik itthon és nemzetközileg a GfK-nál. A konferencia annyiban is rezonál az anyacég törekvéseire, hogy a német GfK már több mint fél évszázada minden évben megrendezi a GfK Tagungot, melyen a német gazdaság döntéshozói értekeznek a legfrissebb témákról. Ezt a hagyományt tervezi meghonosítani a GfK Hungária is, többek között ezen esemény révén.

Címkék: gfk

Szűrőprogramot támogat a Danone Magyarország

17 órája

2018-ban ismét országjáró körútra indul Magyarország átfogó egészségvédelmi programjának speciális szűrőkamionja. A legnagyobb nemzeti szűrőprogramhoz idén a Danone kiemelt stratégiai partnerként csatlakozik.

Új ízvilág a Drehertől

17 órája

A fővárosi főzde kínálatában is megjelent az első felsőerjesztésű variáns. A Pale Ale ráadásul jól illeszkedik a kommunikációs platformhoz is.