2011. május 19.

Erősödő online érdekképviselet Európában

Az IAB Europe név alatt egyesül az IAB európai szervezete és a vele párhuzamosan működött EIAA.

Az IAB Europe név alatt egyesül az IAB európai szervezete és a vele párhuzamosan működött EIAA.

Az IAB Europe név alatt egyesíti tevékenységét két európai online reklámszervezet: az Interactive Advertising Bureau (IAB Europe) és a European Interactive Advertising Association (EIAA). A 2011. május 16-val életbe lépett változás célja, hogy az egyébként is hasonló célokkal és vízióval bíró szakmai szervezetek együtt tudják a továbbiakban az online iparágat képviselni és fejleszteni.

Az egyesülés nyomán egy ernyő alatt folytatja a 27 országos IAB szervezet, illetve a 41 céges tag. A közös szervezet élére Alain Heureux, az IAB Europe eddigi elnöke ül, mellette a kutatásért és marketingért felelő alelnökként tevékenykedik a jövőben Alison Fennah, korábbi EIAA elnök. Szintén külön alelnököt kap Kimon Zorbas személyében a PR-terület, mivel e téren erősíteni akarnak.

A kutatási vonal kiemelt szerepet kap az új szervezetnél, mivel így az IAB eddigi kutatási portfoliója kibővül a másik szervezet projektjeivel. Az EIAA-hoz a Mediascope Europe és a Marketers' Internet Ad Barometer tartozott, míg az IAB a reklámköltésre vonatkozó AdEx-et és a nethasználatot, illetve felhasználói attitűdöt vizsgáló MCDC-t publikálta korábban.

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2 napja

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.