2012. július 18.

Est Media: adásvétel helyett meghosszabbított hitelek

Eredménytelenül zárult a Sziget Kft.-ben meglévő 49 százalékos üzletrész értékesítése, emiatt az Est Media meghosszabbította kölcsönszerződéseit.

Eredménytelenül zárult a Sziget Kft.-ben meglévő 49 százalékos üzletrész értékesítése, emiatt az Est Media meghosszabbította kölcsönszerződéseit.

Eredménytelenül zárult az Est Media kizárólagos tulajdonában álló EMG Médiacsoport (EMG) Sziget Kft.-ben meglévő 49 százalékos üzletrészének értékesítése, emiatt a cég meghosszabbította a Wallis Asset Management Zrt.-vel kötött 300 millió forintos, illetve az EMG-t finanszírozó UniCredit Bank Hungary Zrt.-vel kötött 350 millió forintos kölcsönszerződést - írja az MTI. Erről szól az a bejelentés, amelyet megelőzően a társaság a papírjai kereskedésének felfüggesztését kérte.

A hitel új lejárata mindkét esetben augusztus 6. lett. Ezzel egyidejűleg, szintén augusztus 6-ig meghosszabbították az EMG által a Volt Invest Kft. részére július 16-ig teljesítendő, még a Sziget felvásárlási folyamatának egy korábbi szakaszából eredő, 155 millió forint tőkeösszegű vételárrész esedékességét. A BÉT honlapján megjelent közlemény szerint a hitelek fizetési határideje legkésőbb augusztus 31-ig meghosszabbodhat.

Az EMG hétfőn üzletrész-adásvételi és vételi jogot alapító szerződést írt alá a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. kisebbségi tulajdonosaival, a Szigerta Invest Kft.-vel, és a Volt Invest Kft.-vel. Eszerint a két cég 677 millió forintért megvásárolja az EMG 49 százalékos részesedését a Szigetben. A vételár megfizetésének határideje augusztus 6., de ez a határidő is meghosszabbodhat, legkésőbb augusztus 31-ig.

Az Est Media szerint erre a konstrukcióra azért volt szükség, mert a magyar hitelpiac szűkössége miatt az Est Mediának nem volt lehetősége refinanszírozási hitel felvételére. Meglátásuk szerint ez a megoldás nyitva hagyja a cég számára a refinanszírozás lehetőségét, és ezzel a Sziget 49 százalékos részesedésének megőrzését mindaddig – legkésőbb 2012. augusztus 31-ig -, amíg a Szigerta Invest Kft. és a Volt Invest Kft. nem teljesíti a vételárat. Hozzáteszik: biztosítja azt is, hogy refinanszírozás hiányában a Szigerta Invest Kft. és a Volt Invest Kft. teljesítésével a 49 százalékos részesedés nem kerül külső kézbe, tehát a cég működése és folyamatai az eddigiek szerint mehetnek tovább.Emellett nyitva marad a lehetőség a 49% visszaszerzésére és az Est Media 2 százalékos üzletrészének megtartására.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.