2011. február 04.

Európai átszervezés a Mindshare-nél

A szervezet átalakítása az Európát, Afrikát és Közel-Keletet tömörítő EMEA régió egészét érinti a médiaügynökségnél. Három CEO-t neveztek ki.

A szervezet átalakítása az Európát, Afrikát és Közel-Keletet tömörítő EMEA régió egészét érinti a médiaügynökségnél. Három CEO-t neveztek ki.

Új struktúrával folytatja a WPP médiaügynökségi hálózata az EMEA régióban, jelentette be Dominic Proctor, a Mindshare globális vezérigazgatója. Ennek lényege az irányításai feladatok megosztása: a területért egy helyett három CEO felel majd, akik mind felé számolnak be.

A német leányt irányító Christof Baron felel az osztrák, a svájci és a kelet-közép-európai piacért. A brit ügynökség irányítását megtartó Jed Glanvill az ír, francia, spanyol, portugál és dél-afrikai piacokat veszi át. A Benelux ügyvezető Ton Schoonderbeek pedig az észak-európai régió egészét veszi még át, illetve olyan piacokat, mint például Olaszország.

Lesznek olyan országok, amelyek továbbra is közvetlenül számolnak be a globális ügyvezető felé, ilyen az orosz vagy a török. A 42 EMEA piac nagyrésze viszont a három egységbe tagolódik, aminek az irányítás hatékonyabbá tétele a célja.

A CEO-k mellett a pénzügyi vezetők is a hármas tagolás szerint látják el feladatokat. Ők a három ügyvezető, a globális vezérigazgató és Nick Emery stratégiai vezető mellett alkotják az európai igazgatói testületet.

Címkék: wpp mindshare