2017. október 04.

Európai digitális marketing szövetség alakult

Nyolc közép-kelet-európai ország kilenc vezető digitális marketing ügynöksége szakmai szervezetet alapított BlueAlliance néven, Magyarországot két ügynökség képviseli.

A közlemény szerint a BlueAlliance alapító tagjai jelenlegi szolgáltatási területeiken túl is bővítenék tevékenységüket, illetve terjeszkednének más kelet-közép-európai országokban is. Az együttműködés alapköve a partneri együttműködés, tapasztalat- és tudáscsere.

Az együttműködés tervének kidolgozása a lengyelországi Bluerank kezdeményezésére kezdődött 2016-ban. Az alapítók nyolc ország - Horvátország, Csehország, Magyarország, Litvánia, Lengyelország, Románia, Szlovákia és Ukrajna - vezető független digitális marketing ügynökségei, mindegyikük hivatalos Google Premier Partner. Magyarországról a Growww Digital Kft. és az Intren Kft. kapott meghívást a szervezetbe.

Az alapító ügynökségek saját országuk elismert szakértői a digitális analitika, keresőoptimalizálás, fizetett hirdetések és közösségi média területén. Az ügynökségi csoportosulás 900 ügyfelet szolgál ki 300 munkatárssal.

A BlueAlliance tagjai: Aweb (Ukrajna), Bluerank (Lengyelország), Effectix (Csehország), eStrategai (Litvánia), Growww Digital (Magyarország), INTREN (Magyarország), KG Media (Horvátország), Pizza SEO (Szlovákia), WebDigital (Románia).

Változik a tápszerek reklámozásának szabálya

22 órája

Február 22-től hatályba lép a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó jogszabály, amely szerint nem tartalmazhat egészségre gyakorolt állítást a reklám.