2017. február 09.

Exodus: Utunk Európába

Nagyszabású dokumentumfilmet mutat be a menekültekről 3 egymást követő napon a Spektrum Magyarországon.

2015-ben példátlan jelenség zajlott le: egymillió bevándorló érkezett Európába többi közt Afganisztánból, Szíriából és Gambiából. Sokan a háború, mások a szegénység, vagy a meghurcolások elől menekültek. Hetvenöten közülük kaptak egy-egy kamerás telefont, hogy filmre vegyék embert próbáló és életveszélyes útjukat Európába. 26 országon keresztül, egy éven át filmezték, ahogy mindent hátrahagyva, egy új európai élet felé tartanak. Olyan helyekre visz a sorozat, ahová forgatási stáb nem kap engedélyt: ott leszünk a felfújható csónakokon, a Csalagúton átkelő kamionok rakterében és a Szaharán áthaladó, csempészek által vezetett kisteherautók platóján.

A sorozatban hiteles és személyes történetek kerekednek ki a megpróbáltatásokról, az élet-halál kérdésről, és nyújtanak betekintést a szalagcímek mögé. A dokumetumsorozatot részben a BBC stábja, részben maguk azok forgatták, aki átélték a borzalmakat: a menekültek.

A sorozat bemutatója 2017. február 13-án 22:55-kor lesz, a további részek 14-én és 15-én láthatóak a Spektrumon.

Címkék: média spektrum bbc

Forradalom újratöltve

Médiapiac1 napja

Egy paraszthajszálnyira vagyunk a realitás és a virtualitás összeolvadásától. Már csak a megfelelő eszköz hiányzik, és minden a feje tetejére állhat – állítja a geneRÁCIÓk előadója.

Jogsértően tájékoztatott az Orangeways

2018. március 14.

A GVH a jogsértésért több mint 85 millió forint bírságot szabott ki a vállalkozásokra, és megtiltotta a jogsértő magatartás folytatását.