2011. december 27.

Ezt olvastátok ti 2011-ben

Emlékeztető összeállítás a Médiapiac.com legnépszerűbb cikkeiből. Közösségi média, Amazon, Origo, Fluor Tomi a top10-ben.

Emlékeztető összeállítás a Médiapiac.com legnépszerűbb cikkeiből. Közösségi média, Amazon, Origo, Fluor Tomi a top10-ben.

Összeszedtük, hogy mely cikkeink voltak a legnépszerűbbek 2011-ben, hátha valaki lemaradt, és pótolna:) Íme:

1. 7 ok, amiért biztos szívás az emailezés

Médiablogunk szerzője, Pollner követte el a bejegyzést, amely aztán jól felpaprikázta a rendszergazda érzelmű olvasóinkat, így aztán ez a poszt lett a legkommenteltebb is, a maga 52 hozzászólásával.

 

2. Médiapiac 2011

Ugyan nem cikkről van szó, de mégis kiemelt tartalom, amit utólag is jószívvel ajánlunk. A Médiapiac 2011 konferencia volt idén a legnagyobb rendezvényünk, s nemcsak a programot, hanem (díjmentes, egyszerű) regisztráció után a konferencia prezijeit is elérheti mindenki a fenti linken. Természetesen 2012. márciusában sem maradunk Médiapiac konferencia nélkül;) Részletek: coming soon.

 

3. Tanácsok munkát keresőknek II.: mutasd meg, ki vagy!

A nyáron jelent meg nálunk Hajdu Zoltán fejvadász-tréner cikksorozata a CV Online-nal együttműködésben, mellyel az állást keresőknek kívántunk egy kis inspirációt és támogatást adni. Úgy tűnik, az olvasók értékelték. A nyolc részes sorozat második darabját olvasták a legtöbben, a többi anyag elérhető a cikk alatt a kapcsolódó írások között. Soha nem volt még aktuálisabb a téma...

 

4. Facebook-valóságshow

Kell-e magyarázni ilyen hívószavak mellett, mint Facebook meg valóságshow? Ez az írás speciel az idén bejelentett timeline kapcsán merengett el arról, hogy mi mindent osztunk majd meg a változások nyomán a közzel. És mennyire leszünk ennek tudatában...

 

5. Sztárgyártás a neten

Na mizu, mizu? Nem készülhetnek listák idén Fluor Tomi nélkül. Szalay Dániel kolléga a szeptemberi print lapszámban írt a Fluor-jelenségről, s mikor a cikk a netre került, rávetették magukat a rajongók. Hogy a Facebook később miért tökítette el azt a rengeteg lájkot, amit a cikk kapott, azt tessék Mark Zuckerbergtől kérdezni.

 

6. "Én nem forradalmat akarok csinálni, hanem újságot"

Ezt Gazda Albert, az Origo frissen kinevezett főszerkesztője mondta. A róla készült portré (amit a print megjelenés előtt "csak most, csak Önöknek" közöltünk a neten) sokakat érdekelt. A számos - azóta eltűnt, kösz Zuck - lájkon túl befutott néhány "dislike" is, hozzászólások formájában. De ez már csak ilyen műfaj: hideget-meleget.

 

7. Tűz lesz babám! - Kindle Fire

Ha van a közösségi médián kívül hot topic, a táblagép-piac bizonyára az. Az iPad és Android-mánia közepette nem feledkeztünk el az Amazonról, s az ő remek Kindle-jéről sem.

 

8. Közösségi vásárlás

Bár Dunder Krisztián cikke még 2010. októberében jelent meg a print lapban, de a netre már idén került fel. Az, hogy ilyen témával toplistás lett, finoman szólva sem meglepő.

 

9. Távozik az [origo] éléről Weyer Balázs

2011 bővelkedett a karrier hírekben, jöttek-mentek olyanok is, akikről azt gondoltuk, hogy ez velük nem eshet meg. Uj Péter távozásához hasonló giga bréking volt a Weyer-Nádori páros "közös megegyezéssel" távozása is. Az idézőjeles kifejezés idén különös élt kapott egyébként, ami aztán néhány vicces sajtóközlemény szöveget szült.

 

10. Ki másolta le Az Év Honlapja versenyt?

Az összeesküvés-elméletek hívei biztos szerették ezt a cikket, bár speciel elméletet nem gyártottunk, sokat kutakodtunk viszont. A sztori főszereplője, Tollas Roland azóta is vígan ajánlgatja "olcsó webes megoldásait" a net népének. Az Év Honlapja versenyen pedig még mindig van mit javítani.