2010. augusztus 11.

Fair vezetők a Hungaroringen

Az Autó-Motor Fair vezető program legutóbbi rendezvényén a fair és körültekintő vezetés mellett az élmény is főszerephez jutott.

Az Autó-Motor Fair vezető program legutóbbi rendezvényén a fair és körültekintő vezetés mellett az élmény is főszerephez jutott.

Az Autó-Motor Fair vezető program legutóbbi rendezvényén a fair és körültekintő vezetés mellett az élmény is főszerephez jutott. Az esemény üzenete: „A pályán versenyezz, ne a forgalomban!”.

A www.fairvezeto.hu weboldalon regisztráló olvasók közül három szerencsés vehetett részt a félnapos programon. Benke Szilvia (Devecser), Sári Csaba, (Somoskőújfalu), Zsíros Imre (Gödöllő) először egy elméleti képzésen vehettek részt, majd az Allianz Vezetéstechnikai Centrum tanpályáján szokhattak össze az Opel Astra versenyautókkal.

A nap fénypontjaként a Hungaroring aszfaltcsíkján a Fair vezető olvasók maguk is próbára tehették tudásukat, majd Varga Viktor és Horváth Tamás társaságában tesztelhették, mit bír egy verseny Astra, ha profi oktatók veszik kezükbe a kormányt.

Benke Szilvia, az egyik szerencsés Autó-Motor olvasó így fogalmazott: „A balesetek egy része kivédhető lenne, ha a vezetők jobban figyelnének egymásra az utakon. Hasonló vezetéstechnikai programokon mindenkinek hasznos lenne a részvétel, mivel így váratlan, és életszerű helyzetek megtapasztalására nyílik lehetőség.”

Az élményprogram házigazdája, Walterné Dancsó Adrienn, a Hungaroring Versenyzőiskola vezetője és egyben az Allianz Vezetéstechnikai Centrum munkatársa mindenkit arra bíztat, hogy képezze magát: „Magyarországon a baleseti statisztikák nagyon magas értékeket mutatnak, és a balesetek 90%-át az emberi mulasztás okozza. A tanpályát 1998-ban alapították, mára számos különböző programra jelentkezhetnek az érdeklődők. A kurzusok a mindennapos, életszerű gyakorlatok kipróbálása által készítenek fel mindenkit a biztonságosabb vezetésre. Minden típusú jármű vezetőjének külön kurzust kínálunk. Egyedi kurzuskínálatunkban például az új Eco programunk üzemanyag-takarékos vezetésre tanítja a résztvevőket. A hölgyeknek továbbá egy számukra összeállított oktatást tartunk, hogy biztosabban, és bátrabban tudjanak vezetni.”

 

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.