2010. augusztus 11.

Fair vezetők a Hungaroringen

Az Autó-Motor Fair vezető program legutóbbi rendezvényén a fair és körültekintő vezetés mellett az élmény is főszerephez jutott.

Az Autó-Motor Fair vezető program legutóbbi rendezvényén a fair és körültekintő vezetés mellett az élmény is főszerephez jutott.

Az Autó-Motor Fair vezető program legutóbbi rendezvényén a fair és körültekintő vezetés mellett az élmény is főszerephez jutott. Az esemény üzenete: „A pályán versenyezz, ne a forgalomban!”.

A www.fairvezeto.hu weboldalon regisztráló olvasók közül három szerencsés vehetett részt a félnapos programon. Benke Szilvia (Devecser), Sári Csaba, (Somoskőújfalu), Zsíros Imre (Gödöllő) először egy elméleti képzésen vehettek részt, majd az Allianz Vezetéstechnikai Centrum tanpályáján szokhattak össze az Opel Astra versenyautókkal.

A nap fénypontjaként a Hungaroring aszfaltcsíkján a Fair vezető olvasók maguk is próbára tehették tudásukat, majd Varga Viktor és Horváth Tamás társaságában tesztelhették, mit bír egy verseny Astra, ha profi oktatók veszik kezükbe a kormányt.

Benke Szilvia, az egyik szerencsés Autó-Motor olvasó így fogalmazott: „A balesetek egy része kivédhető lenne, ha a vezetők jobban figyelnének egymásra az utakon. Hasonló vezetéstechnikai programokon mindenkinek hasznos lenne a részvétel, mivel így váratlan, és életszerű helyzetek megtapasztalására nyílik lehetőség.”

Az élményprogram házigazdája, Walterné Dancsó Adrienn, a Hungaroring Versenyzőiskola vezetője és egyben az Allianz Vezetéstechnikai Centrum munkatársa mindenkit arra bíztat, hogy képezze magát: „Magyarországon a baleseti statisztikák nagyon magas értékeket mutatnak, és a balesetek 90%-át az emberi mulasztás okozza. A tanpályát 1998-ban alapították, mára számos különböző programra jelentkezhetnek az érdeklődők. A kurzusok a mindennapos, életszerű gyakorlatok kipróbálása által készítenek fel mindenkit a biztonságosabb vezetésre. Minden típusú jármű vezetőjének külön kurzust kínálunk. Egyedi kurzuskínálatunkban például az új Eco programunk üzemanyag-takarékos vezetésre tanítja a résztvevőket. A hölgyeknek továbbá egy számukra összeállított oktatást tartunk, hogy biztosabban, és bátrabban tudjanak vezetni.”

 

Így vásárolnak autót a magyarok

33 perce

A Best Cars kutatás keretében, rekordszámú magyar kitöltő részvételével megvalósult felmérésből kiderül, milyen márkákat választanak, új vagy használt autót preferálnak és mit gondolnak a dízelmotorról a vezetők.