2013. június 19.

Falak beszélnek a családon belüli erőszakról

Folytatódik az Avon és a NANE kampánya, a Grey/G2 közreműködésével.

Folytatódik az Avon és a NANE kampánya, a Grey/G2 közreműködésével.

Folytatódik az Avon Magyarország kampánya, amely a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet. A kampányban a NANE Egyesület a cég szakmai partnere, az aktivitáson a Grey/G2 dolgozott. A Nyugati téren folyamatosan csörgő telefonfülke után az ügynökség most budapesti házak falain helyezett el QR kódokat, melyek segítségével falmonológokat hallgathatunk meg. Ezek a bántalmazásra és az azt övező hallgatás káros hatásaira hívják fel a figyelmet.

A Budapesten elhelyezett 25 plakát és matrica – melyek egy része a legnépszerűbb szórakozóhelyek lakóházakkal érintkező falain, egy másik része pedig vadragasztásban, forgalmas utak házfalain látható – az "Ez a fal tud beszélni. Hallgasd meg, mit mond!"  felirattal hívja fel az arra járók figyelmét.

A plakátokon lévő QR kód leolvasásával az ember egy hangfájlhoz jut, amely egy jól ismert szinkronhang segítségével mesél el egy történetet. A fal mint tanú beszél arról, hogy mit látott a házban. A hét történet mind valós eseményeken alapul, de a szereplők és a helyszínek nevét megváltoztatták. A történetek a nők elleni erőszak különböző formáira (lelki, gazdasági, szóbeli, testi) fókuszálnak, és kettő közülük a nők elleni erőszak további áldozataira, a gyerekekre is hangsúlyt helyez.

A falmonológok a beszelofalak.hu oldalon is meghallgathatóak, ahol adakozni is lehet a NANE Egyesület számára.