2013. június 19.

Falak beszélnek a családon belüli erőszakról

Folytatódik az Avon és a NANE kampánya, a Grey/G2 közreműködésével.

Folytatódik az Avon és a NANE kampánya, a Grey/G2 közreműködésével.

Folytatódik az Avon Magyarország kampánya, amely a családon belüli erőszakra hívja fel a figyelmet. A kampányban a NANE Egyesület a cég szakmai partnere, az aktivitáson a Grey/G2 dolgozott. A Nyugati téren folyamatosan csörgő telefonfülke után az ügynökség most budapesti házak falain helyezett el QR kódokat, melyek segítségével falmonológokat hallgathatunk meg. Ezek a bántalmazásra és az azt övező hallgatás káros hatásaira hívják fel a figyelmet.

A Budapesten elhelyezett 25 plakát és matrica – melyek egy része a legnépszerűbb szórakozóhelyek lakóházakkal érintkező falain, egy másik része pedig vadragasztásban, forgalmas utak házfalain látható – az "Ez a fal tud beszélni. Hallgasd meg, mit mond!"  felirattal hívja fel az arra járók figyelmét.

A plakátokon lévő QR kód leolvasásával az ember egy hangfájlhoz jut, amely egy jól ismert szinkronhang segítségével mesél el egy történetet. A fal mint tanú beszél arról, hogy mit látott a házban. A hét történet mind valós eseményeken alapul, de a szereplők és a helyszínek nevét megváltoztatták. A történetek a nők elleni erőszak különböző formáira (lelki, gazdasági, szóbeli, testi) fókuszálnak, és kettő közülük a nők elleni erőszak további áldozataira, a gyerekekre is hangsúlyt helyez.

A falmonológok a beszelofalak.hu oldalon is meghallgathatóak, ahol adakozni is lehet a NANE Egyesület számára.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.