2013. november 27.

Felavatta budapesti irodáját az Euronews

A magyar nyelvű adás már hónapokkal ezelőtt elindult.

A magyar nyelvű adás már hónapokkal ezelőtt elindult.

A magyar nyelvű adás május végi rajtját követően most irodát avatott az Euronews. Az új magyar szerkesztőség ebből a budapesti irodából látja el folyamatosan hírekkel a televíziócsatornát, a kapcsolódó weboldalt, a mobilalkalmazásokat és a csatorna közösségi oldalait.

"Az Euronews az első olyan nemzetközi médiacsoport, amely hírszerkesztőséget nyitott Magyarországon. Ez az Euronews tizenharmadik nyelvű műsora, Budapesten készül, és fontos része az Euronews innovatív „glokális” stratégiájának. A projekt sikerében nagy szerepet játszott az Európai Bizottság támogatása és azon törekvése, hogy elősegítse és erősítse az Euronews többnyelvű fejlődését" - mondta el Michael Peters vezérigazgató.

"Hat hónappal a magyar nyelvű csatorna elindulása után mára a legnagyobb magyarországi szolgáltatók mintegy egymillió otthonban elérhetővé tették a magyar nyelvű Euronews hírcsatornát. Több mint 350 ezer internethasználó látogatja meg az Euronews magyar nyelvű weboldalát" - tette hozzá.

A magyar csapat az elmúlt időszakban kéthónapos tréningen vett részt Lyonban. A magyar nyelvű hírszolgáltatáson 30 médiaszakember - köztük húsz újságíró - dolgozik. A csapat 23 tagja Budapesten van, míg a többiek a brüsszeli irodában és az Euronews lyoni székhelyén dolgoznak.

A magyar nyelvű adáson dolgozó csapatot Kert Attila irányítja. Az Euronews állandó budapesti tudósítója Hajagos Andrea. Az ő feladata az összes magyarországi és regionális esemény tudósítása a nemzetközi közönség számára. Utóbbi szakember megfordult az MTV mellett az ATV-nél és a HírTV-nél is.

Michael Petersszel korábban készült interjúnkat elolvashatja ezen a linken.