2018. február 02.

Felelős Kommunikáció Díjat hirdet két komoly szereplő

Az Independent Media Education Center (IMEC) és a Magyar Reklámszövetség (MRSZ) szakmai összefogáson alapuló díjat kezdeményez.

A követhetetlenül felgyorsult online és social media térben az influencerek, multiplikátorok véleményükkel, megnyilvánulásaikkal fiatalkorúak százezreit, millióit érik el. A Felelős Kommunikáció Díj a lényegében ellenőrizhetetlen audiovizuális tartalmak közzétételének veszélyeire, az Y és mindenek előtt a Z generációs fiatalok, gyerekek felé történő kommunikációval járó felelősségre kívánja felhívni a figyelmet. A Díj alapítói és támogatói pozitív példákon keresztül szeretnének másokat is ösztönözni az online térben való felelős magatartás és kommunikáció követésére.

Az IMEC különféle képzéseket és workshopokat szervez média, kommunikáció és marketing témakörben már dolgozó szakemberek mellett a fiatalabb korosztályok, egyetemisták, pályakezdők részére is. 2018 február végétől 4 olyan kurzusuk is indul, melyek egyben az ELTE Média és Kommunikáció Tanszéke által kínált kreditpontos tárgyak.

„Az elmúlt 3 évben több mint 500-an végezték el valamelyik képzésünket, vettek részt workshopon vagy személyes konzultáción, és több mint 100 előadóval, szakemberrel, vezetővel dolgoztunk együtt. Foglalkozunk a közösségi médiával, az Y és Z generációkkal történő kommunikációval; külön képzés indult 2017-ben Youtuber/influencer Marketing témakörben. A felelős kommunikáció kérdésköre rendszeresen visszatérő téma, és örülünk, hogy az MRSZ-ben partnerre leltünk, és közösen tudjuk elindítani ezt a programot” – mondta B. Csejtei Ildikó, az IMEC ügyvezetője az oklevélátadón.

„Szándékaink szerint elindul egy társadalmi diskurzus a témában, s ehhez a most alakuló, pszichológusokból, gyermekekkel foglalkozó, valamint kommunikációs szakemberekből álló Díjbizottság jelentősen hozzájárul majd. A Bizottság első ülése február végén lesz, és pályázni a díjra március elejétől lehet majd – tájékoztat Urbán Zsolt, az MRSZ elnöke.

Az IMEC 2018. február végétől az alábbi témákban indít képzéseket:

Marketingkommunikáció a gyakorlatban – Online kampánytervezési workshoppal;

PR kommunikáció a gyakorlatban – Kríziskommunikációs workshoppal;

Kommunikáció az Y és Z generációkkal – Online felületek influencerei (Youtube, Facebook, Instagram);

Vállalati kommunikáció és munkáltatói márkaépítés

Mind a 4 képzés esetén megpályázható egy-egy Hallgatói Ösztöndíj, amely hátrányos helyzetű fiatalok számára nyújt lehetőséget a kurzusokon való térítésmentes részvételre.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.