2014. február 19.

Felemás horvát T-kép

Odavágott az ország uniós csatlakozása déli szomszédunk legnagyobb távközlési vállalatának, de büszkeségre is van oka a társaságnak.

Odavágott az ország uniós csatlakozása déli szomszédunk legnagyobb távközlési vállalatának, de büszkeségre is van oka a társaságnak.

A 7,04 milliárd kunás (mintegy 920 millió eurós) árbevétel ugyan 6,8 százalékkal alacsonyabb az egy évvel korábbinál, a visszaesés oka azonban például az, hogy az EU tagjaként a korábbinál alacsonyabb roaming- és más tarifákat kellett alkalmaznia a társaságnak. Az 1,44 milliárd kunás nettó profit 15 százalékos csökkenést mutat. Ugyanakkor három százalékkal növekedtek a nem hangalapú, negyedükkel pedig a technológiai bevételek.

A Hrvatski Telekom-nak (T-HT) a négy és negyedmilliós hazai piacon 2,3 millió mobil-, 1,2 millió vonalastelefon-előfizetője volt, 630 ezer szélessávú és 390 ezer tévés ügyfelet tartottak nyilván most közzétett, auditált éves jelentésük szerint.

Százból tizenöt magyar márkahű

4 perce

Kétszer olyan márkahűek a magyarok, mint a világátlag: 15 százalékuk ragaszkodik a megszokott termékekhez. Ugyanakkor több mint egynegyedük nyitott a korábban nem próbált termékekre is - derül ki a Nielsen felméréséből.

Megújult a Magyar PR Szövetség etikai kódexe

1 órája

A Magyar Public Relations Szövetség erkölcsi normagyűjteményét a társadalmi és gazdasági élet szereplőinek jelenben érvényes igényeihez, az ország és a világ megváltozott kihívásaihoz igazították.