2011. május 09.

Felfedezték a digitális anyukát

Az amerikaiaknál már igen, a franciáknál eddig nem definiálták külön célcsoportként a digitális anyukát. Mára változóban a helyzet az európai piacon.

Az amerikaiaknál már igen, a franciáknál eddig nem definiálták külön célcsoportként a digitális anyukát. Mára változóban a helyzet a nagy európai piacon is.

Háromhavonta vizsgálják ezentúl a hirdetők új eldorádójának nevezett célcsoport jellemzőit – írja a Le Figaro a KR Media tanácsadó cég és a WebMediaGroupe mutatóira hivatkozva. Elsősorban arra irányul a vizsgálódásuk, hogy hogyan, milyen mértékben fogyasztja a csoport a digitális médiát.

A 25 és 50 év közötti nők azon csoportjáról van szó, amelyik zömmel (77 százalék) dolgozik, elsősorban a főváros térségében él és – nem utolsó sorban – legalább heti rendszerességgel a neten van. Ők összesen 8,7 milliós tömeget alkotnak Franciaországban, s szinte kivétel nélkül gyerekes anyukák.

A kutatásban résztvevők szerint nagyjából 40 éves nőket kell elképzelni, akik ennél legalább 5-10 évvel fiatalabbnak érzik magukat, és 45 százalékuk háztartásának átlagos bevétele meghaladja a havi 2700 eurót (azaz a körülbelül 800 ezer forintot). Noha digitálisnak minősítik őket, a hagyományos médiát is stabilan fogyasztják.

Bizonyos mértékben nem tekinthetőek homogén csoportnak, a felmérés négy kategóriájukat különböztette meg: a praktikust, amely a csoport 17 százaléka, a vásárlót, amely 28 százalékot tesz ki, van ezen kívül a "közösségi digitális" (30 százalék) és az egyszerre "közösségi és vásárló" anyuka, akik a csoport 24 százalékát alkotják. Ők jellemzően a közösségi médián keresztül tájékozódva határozzák el vásárlásaikat.

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

13 órája

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.