2011. május 09.

Felfedezték a digitális anyukát

Az amerikaiaknál már igen, a franciáknál eddig nem definiálták külön célcsoportként a digitális anyukát. Mára változóban a helyzet az európai piacon.

Az amerikaiaknál már igen, a franciáknál eddig nem definiálták külön célcsoportként a digitális anyukát. Mára változóban a helyzet a nagy európai piacon is.

Háromhavonta vizsgálják ezentúl a hirdetők új eldorádójának nevezett célcsoport jellemzőit – írja a Le Figaro a KR Media tanácsadó cég és a WebMediaGroupe mutatóira hivatkozva. Elsősorban arra irányul a vizsgálódásuk, hogy hogyan, milyen mértékben fogyasztja a csoport a digitális médiát.

A 25 és 50 év közötti nők azon csoportjáról van szó, amelyik zömmel (77 százalék) dolgozik, elsősorban a főváros térségében él és – nem utolsó sorban – legalább heti rendszerességgel a neten van. Ők összesen 8,7 milliós tömeget alkotnak Franciaországban, s szinte kivétel nélkül gyerekes anyukák.

A kutatásban résztvevők szerint nagyjából 40 éves nőket kell elképzelni, akik ennél legalább 5-10 évvel fiatalabbnak érzik magukat, és 45 százalékuk háztartásának átlagos bevétele meghaladja a havi 2700 eurót (azaz a körülbelül 800 ezer forintot). Noha digitálisnak minősítik őket, a hagyományos médiát is stabilan fogyasztják.

Bizonyos mértékben nem tekinthetőek homogén csoportnak, a felmérés négy kategóriájukat különböztette meg: a praktikust, amely a csoport 17 százaléka, a vásárlót, amely 28 százalékot tesz ki, van ezen kívül a "közösségi digitális" (30 százalék) és az egyszerre "közösségi és vásárló" anyuka, akik a csoport 24 százalékát alkotják. Ők jellemzően a közösségi médián keresztül tájékozódva határozzák el vásárlásaikat.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.