Szeptember 26-27-én Siófokon rendezik meg az idei Internet Hungary konferenciát, amelynek jelmondata a „Késésben vagy?”. A rendezvényen a felforgatók kerülnek a középpontba. Előad a szabályozó, a technológiai és az eszközoldal is. Szól lesz fintechről, 5G-ről és a jövőre életbelépő új szabályozókról, a GDPR-ről és a PSD2-ről. Mellettük terítéken lesznek az online videók, a közösségimédia-trendek és a szélessávú szórakoztatás is.

Idén 18. alkalommal rendezik meg az Internet Hungary konferenciát, amelyen az információs társadalom és a digitális gazdaság hazai és nemzetközi szereplői közösen tekintik át az internet által nyújtott lehetőségeket, fejlődési irányokat, gyakorlati alkalmazásokat. Idén a felforgatók lesznek terítéken.

A felforgatók, akik - új belépőként vagy egy új technológiai vagy üzleti innovációt alkalmazva - drámai mértékben átalakítják az adott piaci szegmens évtizedek alatt kialakult viszonyait. Terjedésük sebességét gyorsítja, ha a döntéshozók korán felismerik jelentőségüket és időben megalkotják a szükséges háttérszabályozást. Éppen ezért azt gondolom, hogy itt az ideje, hogy mindenki feltegye magának a kérdést: felkészültünk-e rá, vagy már késésben vagyunk?

– mondta Csermely Ákos, az Internet Hungary konferencia tulajdonosa és főszervezője.

A kétnapos rendezvényre a szervezők több mint 2000 résztvevőt várnak. Idén öt teremben összesen tizenhat különböző témában, több száz hazai és számos külföldi előadótól hallhatunk majd előadásokat, az első napon 9 órától egészen este 8 óráig, míg a második napon 5 óráig.

A rendezvény első napján a felforgatók, az érzelemtechnológia, a reklám-márka, a kereskedelem és a fintech megoldások lesznek terítéken.

A felforgatók témában a felforgatók megjelenéséről, kialakulásáról lesz szó, emellett a dataklizma és az adatinvázió témája kerül megbeszélésre. Az érzelempiac kialakulásáról szóló előadásokból kiderül: hogyan tudnak mindenkit érzelmileg befolyásolni a mai digitális- és online világban valamint, hogy a tartalomnak milyen hatása van az érzelmeinkre. A reklám-márka témában kiderül, hogy már nem ismeretlen tömegekhez beszélnek a márkák, és megtudhatjuk azt is, hogy mennyire állandó ebben a dinamikusan változó világban egy márka hírneve. A kereskedelem témában a vásárlói élmény, a marketing-sales folyamatok és az e-kereskedelem evolúciója kerül terítékre. A fintech előadásokban szó lesz a legújabb technológiai és innovatív megoldásokról, az online fizetésekről, valamint kiemelten foglalkozik a konferencia a szélessávú szórakoztatás kérdésével.

A konferencia második napja a közösségi médiáról, vagyis a socialpallasról, a datamarketingről, a natív marketingről, az online videókról és az ügyfélkapcsolatról fog szólni.

A socialpallas téma a közösségi média legújabb trendjeit veszi majd végig. A datamarketing előadásaiból megtudhatjuk, hogy a hatalmas mennyiségű adatot, amely a rendelkezésünkre áll, hogyan tudjuk a céljaink eléréséhez használni. A natív marketing szekcióból kiderül: milyen natív hirdetések működnek, milyen a jó kreatív, a tartalommarketing és az, hogy mennyire fontos a történetmesélés. Az online videó témában a legújabb trendekről, az online videófogyasztási szokásokról és a felforgató műfajokról lesz szó. Az ügyfélkapcsolat előadásokban a téma fontosságáról, a legújabb kapcsolattartási technológiákról hallhatunk előadásokat valamint, hogy az eltérő generációk foglalkoztatásának milyen előnyei vannak.

A részletes program mellékelten letölthető.

Kuvaszt népszerűsítő kiadvány jelent meg

2021. január 12.

Nemzeti kincsünk a kuvasz címmel jelent meg könyv a hungarikum bizottság támogatásával; ebből az alkalomból beszélt a magyar kutyafajták népszerűsítésének támogatásáról V. Németh Zsolt.