2015. november 26.

Felmérést készít az MPRSZ

A hazai PR-piacról szeretnének helyzetképet kapni, és a brit piaccal is összevetnék a magyart.

November 30-ig várja a válaszokat a Magyar Public Relations Szövetség (MPRSZ) arra a felmérésre, melynek révén a hazai PR-piac helyzetéről szeretnének átfogó képet kapni. A kutatást az MPRSZ a brit piacról adaptálja, minimális változtatások mellett. Ez része annak a törekvésnek, hogy erősítsék a nemzetközi kapcsolatokat, derül ki a közleményből.

Ezért az MPRSZ "nemzetközi nagyköveteket" is kinevezett. Ezek egyike Sztaniszláv András, aki Nagy-Britanniában dolgozik, és tagja a londoni székhelyű, Chartered Institute of Public Relations szervezetnek, egyben a nemzetközi tagozat elnökségi tagja és a rendezvénycsoport vezetője.

Idén ősszel a két szövetség együttműködési megállapodást kötött, melynek célja többek között a piaci információk megosztása. További eleme, hogy idén először a State of Profession szakmai kutatást Magyarországon is elvégzik. Ebben a Sztaniszláv András vezette PersonaR lesz az MPRSZ partnere.

A kérdőív erre a linkre kattintva érhető el.

Új pr-definíciót fogadott el az IPRA

1 napja

Az IPRA tagjai között hónapok óta zajlik egy egyeztetés, hogy a jelenlegi, gyorsan változó világban hogyan érdemes újradefiniálni a Public Relations kifejezést.