2013. szeptember 17.

Felmérik a helyimédia-fogyasztást

A szolgáltatást a Whitereport és az Ipsos közösen jegyzi.

A szolgáltatást a Whitereport és az Ipsos közösen jegyzi.

Goldfish néven indított új programot a Whitereport.hu és az Ipsos, melynek célja a helyimédia-fogyasztás feltérképezése és ezt alapul véve a helyimédia-tervezés hatékonyabbá tétele. Első körben a pécsi médiapiacot mérték fel, az őszi következő hullámban újabb megyeszékhelyek kerülnek sorra. A közlés szerint a cross-médiás mérés révén a pécsi helyi tévék, rádiók, lapok, site-ok és mozik elérési mutatói váltak összevethetővé, és ezek együttes kampányoptimalizálása is lehetségessé vált.

A szolgáltatás elindítását a két cég azzal indokolta, hogy a Whitereport.hu-adatok alapján világossá vált: a hazai vidéki nagyvárosokban rengeteg – városonként több mint 100 – helyi-megyei médium működik, amelyek azonban sok tekintetben alulértékeltek. Az adatbázis szerint egyébként kb. 4000 körzeti, megyei vagy helyi médium működik Magyarországon.

A szolgáltatást indító cégek hozzáteszik: ugyan többmilliárdos nagyságrendet tesz ki a nem-országos hirdetésekre költött médiaköltések összessége, a helyi médiumok tervezésének eszközrendszere nem túlságosan fejlett. A szolgáltatás alapját a WR-ben kereshető 2 900 település cross-médiás médiakínálata adja a projekthez, ehhez Incze Kingáék csapata fejlesztette ki a mérésre szelektált médiumkiválasztási módszertant, az Ipsosnál pedig Melles Katalin és kollegái dolgozták ki a mérési módszertant a 20 ezer főnél nagyobb kb. 60 településre.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.