2012. december 11.

Felvásárol a Chio márka tulajdonosa

A brit snackpiac második legnagyobb szereplőjét veszik meg, a magyar fogyasztóknak is előnyöket ígérnek.

A brit snackpiac második legnagyobb szereplőjét veszik meg, a magyar fogyasztóknak is előnyöket ígérnek.

Megveszi a brit United Biscuits (UB) sóssnack-piacon működő divízióját, a KP Snacket a magyar piacon a Chio márkát tulajdonló Intersnack. A tranzakció nem érinti a UB lisztes sós snackjeit, amelyeket továbbra is a UB gyárt és forgalmaz majd. A felek 2012. december 5-én írták alá a megállapodást, a tranzakció 2013 első negyedévében zárul. Az egyesített vállalat a tervek szerint a jövőben új piacok felé terjeszkedik.

A KP Snacks a brit piac második legnagyobb sóssnack-gyártója és több olyan márkája van, amely a brit kultúrörökség részét képezi. A vállalat a 90-es években a magyar piacon is jelen volt a Crocky Chips márkával. A cég éves árbevétele 350 millió euró, és 1500 főt foglalkoztat. Megszerzésével az Intersnack az utóbbi évek legnagyobb vállalat-felvásárlásába vágott bele, melynek eredményeként 8000 fős, 2,1 milliárd eurós éves árbevételű vállalatcsoporttá bővül.

"Az Intersnack hisz abban, hogy a sós ropogtatnivalók piacán az ikonikus helyi márkák bírnak valódi erővel, amelyekre biztonsággal építhetünk a további expanzióknál. A vállalatcsoportunk családi tulajdonban van, ezért minden fontos kérdésben hosszú távú, generációkon átívelő szempontok alapján döntünk. A brit piac Európa leginnovatívabb és legnagyobb snackpiaca. Az Intersnack számára fontos, hogy tovább terjeszkedjen ezen a piacon" - nyilatkozta Maarten Leerdam, az Intersnack elnöke.

"Örömmel és büszkeséggel tölt el, hogy a csoportunk egy ilyen jelentős gyarapodással zárja a 2012-es évet. Az angol snack-piac a méretét, a fogyasztói trendeket, a termékinnovációt és a természetes összetevők használatát tekintve a világ legfejlettebb piacai közé tartozik. Biztos vagyok benne, hogy a következő években az Intersnack Magyarország Kft. és ezen keresztül a magyar snackfogyasztók is számos előnyét látják majd annak a snackipari tapasztalatnak, amely most a KP Snacks révén hozzánk kerül - kommentálta az anyacég lépését Merkler Róbert, az Intersnack Magyarország Kft. ügyvezetője.