2011. augusztus 24.

Felvásárolna a Facebook

Idén mintegy 20 akvizíciót tervez a közösségi oldal, a mobil kommunikációtól a szoftvertervezés területéig.

Idén mintegy 20 akvizíciót tervez a közösségi oldal, a mobil kommunikációtól a szoftvertervezés területéig.

2011-ben mintegy 20 akvizícióra készül a Facebook - közölte Vaughan Smith, a közösségi oldal szervezetfejlesztési igazgatója a Bloomberggel. Idén már csak idáig 13 bevásárláson estek túl, ami önmagában több mint a 2010-ben eszközölt tíz, s a 2009-ben megejtett mindössze egy akvizíció - írja a WARC.

Az akvizíciós láz mögött jelentős mértékben a Google és a Twitter támasztotta verseny fokozódása áll. A keresőóriás terjeszkedése különösen figyelemreméltó: azon túl, hogy nemrég vette meg a Motorola Mobilityt, a comScore adatai szerint július végére 29 millió felhasználót akvirált a Google+, azaz a cég legutóbbi közösségi próbálkozása.

Miközben az élesedő verseny kényszert jelent a világ legnagyobb közösségi oldala számára, a kihívás éppen abban rejlik, hogy nemcsak a felhasználók száma nőtt meg, hanem azon tevékenységek köre is, amelyekkel a Facebooknak láthatóan foglalkoznia kell. Ráadásul a verseny nemcsak a fogyasztókért, hanem a tehetséges szakemberekért is mind ádázabb.

Vaughan Smith szerint minden esetre mostanra beleszoktak az akvizíciós műfajba, s beépült a céges kultúrába, hogyan lehet a leghatékonyabban, a legjobb környezettel támogatni a vállalkozószellemet, a vállalkozói tudást. Úgy véli, a rendszer immár bejáratott, s jól működik.

Az első GDPR bírság háttere

12 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.