2017. január 23.

Fenntarthatósági elismerések a Henkelnek

A vállalat előkelő helyezéseket ért el a nemzetközi rangsorokban.

A Henkel ismét szerepel a Global 100 Index of Corporate Knights, torontói székhelyű média és befektetési tanácsadó cég listáján, amelyen a 15. helyezést érte el. A rangsorba a saját iparágukban fenntarthatósági szempontból legjobban teljesítő vállalatok kerülnek be. A vállalatokat több mint 4600, két milliárd dollárnál nagyobb piaci kapitalizációjú cég közül választanak ki.

A Sustainalytics értékelésében a Henkel vezető pozíciót szerzett a háztartási tisztítószerek és személyi higiéniás termékek kategóriában. A 2016 decemberi értékelés szerint a Henkel érte el a legjobb eredményt a kategóriában vizsgált 40 cég közül, és a megszerezhető 100-ból 87 ESG pontot ért el.

A Henkel szintén helyet kapott a 2017-es Fenntarthatósági Évkönyvben, és elnyerte a Gold Class és Industry Mover kitüntetést a kiváló fenntarthatósági teljesítményéért. Az évkönyv a világ legfenntarthatóbb vállalatait tartalmazza minden egyes iparágból, a kiválasztás a RobecoSAM éves vállalati fenntarthatósági értékelésén, és több mint 100 kritériumon alapul. A felmérésbe a világ több mint 3000 legnagyobb vállalatát hívják meg minden évben.

A Henkel megszakítás nélkül immár 16. éve helyet kap a FTSE4Good etikai index felsorolásban. Az index azokat a vállalatokat azonosítja, amelyek a leghatékonyabban menedzselik az ESG-kockázatokat. Az indexet így azok a befektetők használják, akik befektetési döntéshozásukban szeretnék figyelembe venni az ESG-faktorokat.

A Henkel arra törekszik, hogy még jobban megerősítse vezető szerepét a fenntarthatóságban, és ez a törekvés a vállalati értékekben is megjelenik. Partnereivel együttműködve a Henkel célja, hogy új megoldásokat vezessen be a fenntartható fejlődés érdekében, miközben felelősségteljes és gazdaságilag sikeres vállalat maradjon – olvasható a közleményükben.