2016. április 29.

Fenntarthatósági programot indít a Marks & Spencer

Több hónapos ruha újrahasznosító programot hirdet májustól a Marks & Spencer. A márka amellett, hogy akciójával segít a környezettudatos gardróbmegújításban.

A Marks & Spencer hisz abban, hogy megunt ruháink új életet kezdhetnek, miközben valaki más életét szebbé teszik. A világszerte milliók által kedvelt márka hosszú évek óta fontos küldetésének tekinti környezetünk védelmét és elkötelezett a fenntartható fejlődés mellett. 2012-ben elindította Plan A 2020 programját azzal a célkitűzéssel, hogy a világ legfenntarthatóbb kiskereskedelmi cége legyen – írják közleményükben.

Ennek része a most Magyarországon is meghirdetett ruha újrahasznosító program, mely számos más országban már sikeresen működik. A kezdeményezés célja, hogy csökkentse azt a több tízmillió tonnányi ruhamennyiséget, ami a szeméttelepen végzi. Mindezt ráadásul úgy, hogy a márka eközben vevőivel közösen rászoruló gyerekeken is segít.

A Marks & Spencer arra kéri vásárlóit, hozzák be üzletei valamelyikébe használt ruháikat - legyen az bármilyen márkájú és állapotú – és tegyék azokat az erre a célra kihelyezett dobozokba. A résztvevők amellett, hogy a fenntarthatóság jegyében újíthatják meg ruhatárukat, 1500 forintos ajándékutalványban részesülnek és egy jó ügyet is támogatnak.

A vevők által visszavitt ruhaneműt az I:CO, a világ egyik vezető ruha újrahasznosító vállalata dolgozza fel. Az összegyűjtött ruhák feldolgozása után befolyt teljes összeget a Marks & Spencer a hátrányos helyzetű gyerekek oktatásával, felzárkóztatásával és integrációjával foglalkozó Van Helyed Alapítvány számára ajánlja fel. A Marks & Spencer nem csupán egy rövid akció erejéig, hanem több hónapon át igyekszik felhívni a figyelmet a környezettudatos életmódra. A ruha újrahasznosító program egész évben tart.

- Öröm számunkra, amikor a környezettudatosság iránti elkötelezettségünkkel egy másik jó ügyet is szolgálunk. Mostani akciónkat több hónaposra terveztük: miközben fontos társadalmi témákra tartósan tudjuk felhívni a figyelmet, bízunk abban is, hogy az újrahasznosításra leadott ruhák után minél több pénz gyűlik össze a Van Helyed Alapítvány számára – mondta Galamb Eszter, a Marks & Spencer marketing managere.

- A Van Helyed Rendszert azért fejlesztjük, mert hiszünk benne, hogy a gyerekek sikeressége feltétele egy jól működő társadalom létrejöttének, és egy jól működő Európa fennmaradásának. Hidat építünk a kirekesztettségből annak érdekében, hogy a legszegényebb régióba született gyermekeknek a nyomor újratermelése helyett esélyük legyen sikeres felnőttekké válni. Köszönjük, hogy ebben a törekvésünkben a Marks & Spencer és vásárlói is támogatnak minket - mondta Bódis Kriszta, a Van Helyed Alapítvány vezetője.

Címkék: jótékonyság

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.