2012. október 26.

Férfias vodka-bevezetést kommunikál a Havas

A Brown-Forman a Havas Worldwide Budapest segítségével országos kampányt indított a Maximus Vodka magyarországi bevezetésére.

A Brown-Forman a Havas Worldwide Budapest segítségével országos kampányt indított legújabb termékük, a Maximus Vodka magyarországi bevezetésére.

A Brown-Forman, többek között a Jack Daniel’s és a Finlandia Vodka magyarországi forgalmazója, új vodkát vezet be a magyar piacra, Maximus néven. A Lengyelországból származó márka célközönsége más, mint finn társáé, egy jóval fiatalabb réteghez szól, akiknek fontos a jó ár-érték arány. Mivel az új vodka egy telített piacra érkezik, ezért nagyon fontos, hogy megjelenésével és üzenetével is kitűnjön a tömegből, miközben betartja az alkoholos termékek reklámozására vonatkozó szigorú szabályokat. Mindezek figyelembevételével alakult ki a márka üzenete, amely a férfiakat helyezte a középpontba.

A kampány fő üzenete szerint az igazi férfiak csakis a Maximus vodkával koccintanak a sikerekre, melyeket bátor cselekedeteikkel érnek el.

A kampány mindvégig komolyan veszi önmagát, de a túlzás miatt válik szórakoztatóvá és emlékezetessé. A humor mellett azonban nagyon fontos a Brown-Forman vállalat által világszerte képviselt felelősségteljes alkoholfogyasztás tolmácsolása.

Hogy hangzik mindez, amolyan férfias, maximusos környezetben? Az igazi férfi ismeri a határait.

A kampányfelületek megválasztása stratégiai fontosságú volt a bevezetés során. Amerikai művész által készített festmények lettek a kampány fő vizuális elemei, amelyeket a márka szinte minden anyagán láthatunk a sajtótól kezdve, a férfias filmeket támogató szponzorszpotokon át, a Maximus Vodka magyarországi Facebook oldaláig. A kampány médiatervezési és -vásárlási feladatait az MPG Hungary végezte.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

6 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.