2010. június 27.

Fiatalít az RTL

Fiatalodik a német RTL-vezérhajó közönsége, de a TV2 tulajdonosa is jól vette a kanyart. A közmédia ott is nyugdíjasoknak szól.

Fiatalodik a német RTL-vezérhajó közönsége, de a TV2 tulajdonosa is jól vette a kanyart. A közmédia ott is nyugdíjasoknak szól.

Az egyik szakportál négy év után elemezte végig ismét a legnézettebb adók táborának összetételét; a 2006-os adatokkal az idén január és május közötti átlagokat állították. Ezek alapján az átlagos RTL néző a maga 46 évével három esztendőt fiatalodott, míg testvércsatornája a VOX ugyanennyivel idősödő közönséget szólít meg. A (Magyarországon a TV2-t tulajdonló) P7S1-csoport Sat.1 csatornájának 51 éves átlagnézője két évvel idősebb, mint az előző mérés idején. Másik adójuk, a ProSieben még korábbi eredményén is túltett: 2006-ban 37, ma 35 év közönségének átlagéletkora.

A felmérés adatai alapján a köztévéket Németországban is az idősebbek választják. Az egyes csatorna (Das Erste, korábban ARD) nézőinek korátlaga 58-ról 60 esztendőre nőtt, aminél a ZDF-é akkor is, most is egy esztendővel volt magasabb.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.