2014. szeptember 04.

Fiatalokat célzó imázskampány a Rossmanntól

Új televíziós imázskampánnyal nyitja az őszi szezont a Rossmann Magyarország. A cég már régóta nem élt ezzel a kommunikációs eszközzel.

Új televíziós imázskampánnyal nyitja az őszi szezont a Rossmann Magyarország, amely azért is különleges, mert a cég régóta nem élt ezzel a kommunikációs eszközzel.

Mi kell a nőnek? – ezt a kérdést boncolgatja a Rossmann Magyarország Kft. szeptember elején induló új, televíziós kampányában Árpa Attila, indirekt módon a drogériahálózat előnyeire terelve a figyelmet. A kampány célja, hogy a vásárló drogériáról alkotott képét átformálja, és az alapvető szektorjellemzők helyett – mint a termék, kedvező ár kommunikáció – a márka trendi imázsát hangsúlyozza.

„Az imázskommunikáció célja a márka frissítése, a fiatalabb célcsoport megszólítása, természetesen nem elidegenítve, sőt, szórakoztatva a már meglévő, hűséges vásárlóközönséget. Árpa Attila személyében megtaláltuk azt a vonzó, árnyalt személyiségű embert, aki hitelesen tudja egy férfi szemén keresztül bemutatni a nők gondolatait, egyben a Rossmann erősségeit” –emelte ki Bayer Ákos, a munkát tenderen elnyerő HTX Advertising & Event ügyfélkapcsolati igazgatója.

Az októberig futó kampányban két imázsfilm kap helyet, az első a márka megújítását célozza, ezzel kapcsolatban a Rossmann logója is kiegészül a „Tudjuk, mire vágysz” szlogennel. A másik a hálózat babaprogramjára, a Rossmanóra fókuszál, itt Árpa Attila nem csak a gyerekek gondolataiba „lát bele”, hanem vele együtt családja – felesége és kislánya – is szerepel.

„A Rossmann teljesen új ügyfél a HTX Advertising & Eventnél. A tenderkiírásban eleve a tv-s kommunikáció szerepelt, hiszen imázsnövelés szempontjából még mindig ez a leghatékonyabb eszköz. Emellett a kreatív koncepció alapján POS-anyagokat készítenek a teljes szezonra, amelyhez a fotózást bonyolítottuk le. Reméljük, ez is egy olyan folytatásos kampányfilm lesz, ami akár több évadot is megér” – tette hozzá Bayer Ákos.

A kampányt bejelentő sajtótájékoztatón arról is beszámoltak, hogy a tavaly 20. születésnapját ünneplő Rossmann Magyarország Kft. 8,9%-os forgalomnövekedésével, azaz 47,5 milliárd forint bruttó forgalmával elérte eddigi legmagasabb eredményét.

A drogéria számára a tavalyi év egyik kiemelt eseménye Facebook klubjának elindítása volt, ahol az intenzív napi kommunikáció mellett időszakos játékokkal is várják a rajongókat. Az egyik ilyen aktivitás során, a futball világbajnokság idején leginkább a férfiak számára kedves Góltotó játékban félmilliónál is több tipp érkezett. A rajongók száma folyamatosan növekszik, jelenleg 168.300 tagot számlál a csoport.