2017. július 07.

Figyelemfelkeltő akció a Telenortól

A Telenor törökbálinti székházában „Hozd munkába a kutyádat” napot szervezett munkatársai számára, hogy ezzel az akcióval hívják fel a figyelmet a kánikula idején házi kedvencek számára a megfelelő környezet biztosítására.

Július 7-ére rendhagyó munkanapot szervezett a Telenor. Ezen a napon a cég munkatársait négylábú barátaik is elkísérhették a székházba, ahol egy kellemes nap eltöltésére előkészített környezet várta az ebeket is. Az akcióval a telekommunikációs cég szándéka, hogy felhívja a figyelmet a nyári kánikula idején a felelős állattartás fontosságára, miszerint a rekkenő hőség a kutyák és más házi kedvencek számára is komoly megterhelést jelenthet. A Vigyél Haza Alapítvány szerint a nyári időszakban a leggyakoribb probléma, hogy gazdák a napon parkoló autóban hagyják vagy nem megfelelően árnyékolt területen tartják a kutyákat. Egy forró napon, 30 fokos melegben, akár 10 perc alatt 70 fokosra forrósodik az autó belseje. A kutyának ez kínszenvedés, hiszen ő csak lihegéssel tudja hűteni magát így, akár perceken belül hőgutát kaphat, ami visszafordíthatatlan károsodáshoz vezethet vagy az állat életébe is kerülhet.

A Telenor a Vigyél Haza Alapítvánnyal közösen 2014-ben fejlesztette ki a Vigyél Haza okostelefon appot, ami Androidon és iOS-en is elérhető. Az alkalmazás funkciói között található elveszett kutya kereső, talált kutya bejelentő, kutyabarát étterem, szállás és kutyajátszótér kereső. Legutóbb pedig kutya-elsősegély tanácsokkal bővült az app, amely baleset esetén is hasznos megoldásokat javasol a gazdiknak.

 

 

Címkék: gazdaság telenor

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.