2017. július 07.

Figyelemfelkeltő akció a Telenortól

A Telenor törökbálinti székházában „Hozd munkába a kutyádat” napot szervezett munkatársai számára, hogy ezzel az akcióval hívják fel a figyelmet a kánikula idején házi kedvencek számára a megfelelő környezet biztosítására.

Július 7-ére rendhagyó munkanapot szervezett a Telenor. Ezen a napon a cég munkatársait négylábú barátaik is elkísérhették a székházba, ahol egy kellemes nap eltöltésére előkészített környezet várta az ebeket is. Az akcióval a telekommunikációs cég szándéka, hogy felhívja a figyelmet a nyári kánikula idején a felelős állattartás fontosságára, miszerint a rekkenő hőség a kutyák és más házi kedvencek számára is komoly megterhelést jelenthet. A Vigyél Haza Alapítvány szerint a nyári időszakban a leggyakoribb probléma, hogy gazdák a napon parkoló autóban hagyják vagy nem megfelelően árnyékolt területen tartják a kutyákat. Egy forró napon, 30 fokos melegben, akár 10 perc alatt 70 fokosra forrósodik az autó belseje. A kutyának ez kínszenvedés, hiszen ő csak lihegéssel tudja hűteni magát így, akár perceken belül hőgutát kaphat, ami visszafordíthatatlan károsodáshoz vezethet vagy az állat életébe is kerülhet.

A Telenor a Vigyél Haza Alapítvánnyal közösen 2014-ben fejlesztette ki a Vigyél Haza okostelefon appot, ami Androidon és iOS-en is elérhető. Az alkalmazás funkciói között található elveszett kutya kereső, talált kutya bejelentő, kutyabarát étterem, szállás és kutyajátszótér kereső. Legutóbb pedig kutya-elsősegély tanácsokkal bővült az app, amely baleset esetén is hasznos megoldásokat javasol a gazdiknak.

 

 

Címkék: gazdaság telenor