2016. június 28.

Filmes tábor a Da Vinci Learning csatornával

A Korda Stúdió 2016 nyarán immár negyedik alkalommal várja a filmkészítés iránt lelkesedőket. A Da Vinci Learning ismeretterjesztő csatorna külön programnappal várja az érkezőket.

A nappali filmes tábor a filmforgatások minden kulisszatitkába betekintést nyújt, s az alapoktól egészen a legizgalmasabb részletekig ismerteti meg a résztvevőkkel a filmkészítés folyamatát. Kikből áll egy filmes stáb? Mit csinál a hangmérnök? Mi a szerepe a díszlettervezőnek? A gyerekek megismerik a hangstúdiót és hangutómunkát, eredeti díszletek között barangolnak, játékos kaszkadőrgyakorlatokon vesznek részt, s nem utolsó sorban filmet is forgatnak a stúdió híres New York utcájában. A filmkészítés teljes folyamata feltárul az öt nap során, az ötlettől a megvalósulásig. A programokat a Korda Stúdió filmes szakemberei és a Filmpark animátorai vezetik.

A Da Vinci Learning tv-csatorna idén először a tábor részeként egész napos workshopot tart, ahol ismeretterjesztő filmekkel és filmkészítési gyakorlattal várja a táborozókat. A résztvevők a televíziós műfajokkal és a filmtrükkök világával ismerkedhetnek meg, egy-egy vetítéshez kapcsolódóan pedig különböző témákról tanulhatnak: a Korda Stúdióban készült filmek történelmi háttere, Ridley Scott Mentőexpedíció című filmje kapcsán az űrruha, a Marco Polo sorozat révén pedig Marco Polo utazásai lesznek terítéken. A Da Vinci Learning csatorna díjnyertes műsorai közül a frissen bemutatott Elmemunkák vizuális és audio illúziókat vizsgál, a Tudományos című sorozatban pedig a pirotechnika, a speciális effektek és a kaszkadőrök világában merülhetünk el. A Da Vinci Learning workshop a filmezés és televíziózás világából a tudományos érdekességeket emeli ki, a gyerekek pedig saját Da Vinci Learning tévéműsort is készíthetnek. A programnap a UPC Magyarországgal együttműködésben valósul meg, vezetője Monory-Mész András filmrendező. 10 résztvevő a UPC támogatásával vehet részt a táborban, a Facebookon indított kvízjáték nyerteseként.

A 8-14 éves gyermekek számára tervezett tábor 3 turnusban indul:

  1. 06.27 – 07.01.
  2. 07.04 – 07.08.
  3. 07.11 – 07.15.

Az első GDPR bírság háttere

5 órája

Tavaly nyáron indította a NAIH azt a vizsgálatot, amelynek következtében megszületett az első GDPR bírság Magyarországon.