2017. augusztus 07.

Filmfesztivált támogat a Lexus

A Velencei Fesztiválon a Lexus központi attrakciója a Biennálé Teraszon felépített Lexus Lounge lesz.

A japán prémium autógyártó már évek óta demonstrálja kötődését a film világához. 2013-ban például a luxusautó márka útjára indította a Lexus Rövidfilmek sorozatot, amelynek célja, hogy támogassa és ösztönözze a tehetséges filmkészítők új generációját, egyedülálló lehetőséget kínálva a feltörekvő rendezők és forgatókönyvírók számára, akik együtt dolgozhatnak a híres Weinstein Company filmstúdióval, amely segít alkotásaik elkészítésében és nemzetközi bemutatásában.

Az autómárka ugyanakkor nem marad távol a szuperprodukciók támogatásától sem: néhány hete volt a Valerian és az ezer bolygó városa című Luc Besson sci-fi premierje, amelyben egy Lexus űrhajót láthatott a közönség, a Lexus népszerű SUV-ja, az RX is feltűnt a Transformers: Az utolsó lovagban, miközben bejelentésre került, hogy a márka új szupersportkupéját, az LC-t a Fekete Párduc című Marvel eposzban láthatjuk majd viszont.

Ez ugyanakkor az első alkalom, hogy a Lexus a fő támogatója a Velencei Nemzetközi Filmfesztiválnak, ami augusztus 30. és szeptember 7. között zajlik majd.

“Büszkék vagyunk rá, hogy részesei lehetünk egy ilyen neves eseménynek, amelyre kilenc napon át az egész világ odafigyel” – fogalmaz Luigi Lucà, a Lexus Italy igazgatója. “A Lexus és a mozi világa közt számos hasonlóság van. Ahogyan a színészek és a rendezők, úgy mi is nap mint nap arra törekszünk, hogy javítsuk és finomítsuk mindazt, amit teszünk, és hogy a stílus, az elegancia és az apró részletekre is kiterjedő figyelem elegyítésével érzelmeket közvetítsünk és lenyűgöző élményeket teremtsünk.”

„Széndobálókat” keres a Heineken

20 órája

Fenntarthatósági témákra érzékeny egyetemistáktól, főiskolásoktól vár ötleteket ökológiai lábnyomának további csökkentésére a társaság.