2010. november 03.

Fiók helyett neten bankolunk

Folytatódik az internetes bankolás térnyerése, ezért pedig egyre kevesebben járnak bankfiókba. Egy év alatt 200 ezren álltak át.

Folytatódik az internetes bankolás térnyerése, ezért pedig egyre kevesebben járnak bankfiókba. Egy év alatt 200 ezren álltak át.

Jelentős mértékben növekszik Magyarországon az internet használat és egyre több honfitársunk veszi igénybe pénzügyei kapcsán is a világhálót. A 15-69 éves korosztály körében gyorsan nő azok aránya, akik fontosabb pénzügyi döntéseik előtt az internetet hívják segítségül. Míg 2008-ban még csak minden negyedik, addig 2010 szeptemberében már majdnem minden harmadik banki ügyfél tett így információgyűjtési szándékkal – derül ki a GfK Hungária Pénzügypiaci Adatszolgáltatások 2010 című tanulmányának legfrissebb eredményeiből.

Természetesen az internet által kínált lehetőségeket nem csak az információk keresése és az egyes pénzintézetek ajánlatainak összehasonlítása során veszik igénybe az ügyfelek, de pénzügyi tranzakcióikat is egyre többen hajtják végre elektronikus csatornákon keresztül.

„2010 őszére az online banki szolgáltatásokkal rendelkező és e szolgáltatást használók száma gyakorlatilag elérte az 1 millió főt. Ez egyetlen év alatt 200 000 fős növekedést jelent, amely egyben nagyobb emelkedési ütemet mutat az egy évvel korábbi időszakhoz képest. Úgy tűnik, hogy egyelőre komoly fejlődési potenciállal rendelkezik ez a banki csatorna a lakosság körében” – mondta el Bacher János, a GfK Hungária ügyfélkapcsolati igazgatója a cég közleménye szerint.

 

A Lidl 210 tonnával csökkenti műanyag-felhasználását

1 napja

A már bejelentett intézkedések mellett csökkenti a műanyag-felhasználását az év végéig a saját márkás ásványvizek PET-palackjainak súlycsökkentésével, továbbá műanyagcsomagolásának visszaszorításával.