2016. június 13.

Foci Eb: bizakodó a hazai média

Erre a következtetésre jutott a kerethirdetéstől az Európa-bajnokság rajtjáig megjelent hírek elemzése alapján az OBSERVER.

A magyar labdarúgó-válogatottról 2038 híranyag jelent meg ez idő alatt; az OBSERVER Budapest Médiafigyelő Kft. kutatása szerint; ezek 16 százaléka kedvező tartalmú, és csak 4 százaléka kritikus a magyar csapattal szemben.

A magyar válogatott és a csoportellenfelek médiaképét vizsgálva kiemelkedő híraktivitást ért el nemzeti együttesünk, mely nem meglepő módon hasonló publicitást könyvelhetett el május 31. és június 11. között, mint három ellenfele együttvéve. A teljes magyar médiát lefedő kutatás alapján Portugália 736, Ausztria 718, Izland pedig 632 híranyagban kapott helyet.

A portugál válogatott megjelenéseinek 7 százaléka számított előnyösnek, míg a hátrányos médiatartalmak 1 százalék alatti értéket könyvelhettek el. Ausztria és Izland esetében a pozitív megjelenések aránya 3-3 százalékot ért el, előbbinél ez 2 százaléknyi, utóbbinál 1 százaléknyi negatív tartalommal párosult.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

16 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.