2010. október 24.

Foci a felhők felett

Az év eleji bejelentés után itt a Manchester United első szpotja, amelyet a török nemzeti légitársasággal forgattak.

Az év eleji bejelentés után itt a Manchester United első szpotja, amelyet a török nemzeti légitársasággal forgattak.

A Turkish Airlines (THY) kisfilmben a labdazsonglőrök egyetlen perc alatt mindent bemutatnak, amitől az égnek áll a légiforgalmi szakemberek haja; pattogtatnak, passzolgatnak, van itt vakon hátralőtt, aztán pár sorral odébb fejjel levett labda – miközben aprócska feliratok hirdetik, milyen jó a konyha és mennyire szórakoztató az utazás a THY járatain.

A hirdetésben viszontláthatjuk az összes nagy sztárt, ott van Wayne Rooney, Van Der Sar, Patrice Evra és - amolyan meglepetésként - a legendás Sir Bobby Charlton is. Ő egyébként mindvégig csendesen újságot olvas a klipen. Pedig egyszer egy labda is repül a feje (és a mellette lévő ablak) felé. De megmentik.

Mint arról akkor portálunk is beszámolt, márciusban írták alá a Manchester United új szponzorszerződését. Ekkor lett támogató a THY. A két hónappal korábban bejelentett ügylet részeként a Turkish Airlines lesz a következő három és fél évben az angol első ligában játszó labdarúgócsapat hivatalos támogatója és szállítója. A lépés része annak az átpozícionálásnak, amellyel a minőségi szolgáltatások piacán erősít a cég.

A partnerség ténye – és a játékosok némelyike - megjelenhet a török vállalat hirdetéseiben. A társaság már korábban is hirdette magát sportegyesületek támogatása útján; az év eleje óta szponzorálja a spanyol első ligában játszó FC Barcelona futballklubot, de főtámogatója a görög Marusszi kosárlabdacsapatnak is.

Változik a tápszerek reklámozásának szabálya

23 órája

Február 22-től hatályba lép a speciális gyógyászati célra szánt tápszerekre vonatkozó jogszabály, amely szerint nem tartalmazhat egészségre gyakorolt állítást a reklám.