2017. június 12.

Focikupát szervez a Danone

A „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program részeként valósítják meg.

A 2015-óta a Danone szervezi meg a Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup, DNC) hazai fordulóit. A világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornájának célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást. A Zinedine Zidane fővédnöksége mellett megvalósított nemzetközi tornán 32 ország gyermek labdarúgói mérkőztek meg egymással a nemzetközi döntőbe való kijutás jogáért és a világelsőségért.

A 2015. évi tornán profi klubok utánpótlás U12-es csapatai vettek részt. A budapesti döntőn a Vasas Kubala akadémia nyert és utazhatott Marokkóba a nemzetközi döntőbe.

2016-ban az MLSZ Grassroots program és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány szakmai támogatásával megvalósuló magyarországi kupa részeként öt árosban szervezett előválogatót a Danone az állami gondoskodásban élő, sportolni szerető gyerekcsapatok számára. A párizsi döntőn a bicskei gyerekek képviselték hazánkat.

A 2017-es évben a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából a torna nagymértékben kibővült, immár 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében, 1200 gyermek vett részt a kupán.

A Danone Focikupa a Gyermekekért idei tornáján tizenkét régió legjobb U12-es csapatai közül került ki a nyertes Győr-Moson-Sopron megyei csapat 12 focistája. A Danone és az MLSZ által megrendezett kupa budapesti döntőjén Gheorghe Hagi, a Kárpátok Maradonájaként ismert román és Détári Lajos magyar labdarúgó legenda együtt szurkolt a gyerekeknek.

A legsportszerűbb csapatnak járó kupát a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia nyerte.