2017. június 12.

Focikupát szervez a Danone

A „Tegyünk Együtt a Gyermekekért” program részeként valósítják meg.

A 2015-óta a Danone szervezi meg a Danone Focikupa a Gyermekekért (Danone Nations Cup, DNC) hazai fordulóit. A világ legnagyobb, gyerekeknek szóló futball tornájának célja, hogy a fiatalok körében népszerűsítse a sportolást és az egészséges táplálkozást. A Zinedine Zidane fővédnöksége mellett megvalósított nemzetközi tornán 32 ország gyermek labdarúgói mérkőztek meg egymással a nemzetközi döntőbe való kijutás jogáért és a világelsőségért.

A 2015. évi tornán profi klubok utánpótlás U12-es csapatai vettek részt. A budapesti döntőn a Vasas Kubala akadémia nyert és utazhatott Marokkóba a nemzetközi döntőbe.

2016-ban az MLSZ Grassroots program és az Egészséges Életmódért Sportalapítvány szakmai támogatásával megvalósuló magyarországi kupa részeként öt árosban szervezett előválogatót a Danone az állami gondoskodásban élő, sportolni szerető gyerekcsapatok számára. A párizsi döntőn a bicskei gyerekek képviselték hazánkat.

A 2017-es évben a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából a torna nagymértékben kibővült, immár 12 régióban, régiónként 8, összesen tehát 96 csapat képviseletében, 1200 gyermek vett részt a kupán.

A Danone Focikupa a Gyermekekért idei tornáján tizenkét régió legjobb U12-es csapatai közül került ki a nyertes Győr-Moson-Sopron megyei csapat 12 focistája. A Danone és az MLSZ által megrendezett kupa budapesti döntőjén Gheorghe Hagi, a Kárpátok Maradonájaként ismert román és Détári Lajos magyar labdarúgó legenda együtt szurkolt a gyerekeknek.

A legsportszerűbb csapatnak járó kupát a kaposvári Bene Ferenc Labdarúgó Akadémia nyerte.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.