2014. október 08.

Fogolynak kölcsönözhetjük a hangunkat

Az Amnesty International Magyarország interaktív kampányát a Young & Rubicam készítette.

Az Amnesty International Magyarország interaktív kampányát a Young & Rubicam készítette.

A „Dilorom hangja” kampányt az Amnesty International Magyarország indította a kínzás ellen. A website-on egy megkínzott és bebörtönzött, így elnémított üzbég nőnek adományozhatjuk a hangunkat és mondhatjuk el helyette üzenetét a világnak.

A hangjukat először a Katona József Színház színészei kölcsönzik Diloromnak: Kulka János, Fullajtár Andrea, Ujlaki Dénes, Rajkai Zoltán, Pelsőczy Réka, Takátsy Péter és Mészáros Béla. A felhasználó ebbe a nyilatkozatba illeszthet egy saját hangján felvett mondatot, vagy megoszthatja csak a saját mondatát is.

Dilorom Abdukadirova összesen 18 év börtönbüntetést kapott, mert részt vett egy békés tüntetésen Üzbegisztánban . A négy gyermekét nevelő nőt többször megkínozták. Dilorom lelkiismereti fogoly, akit azért börtönöztek be és kínoztak meg, mert élt a véleménynyilvánításhoz és a békés gyülekezéshez való alapvető jogával.

A kampány a közösségvállalást és a szolidaritást igyekszik felébreszteni a felhasználóban. Célja megismertetni Dilorom és rajta keresztül a kínzás áldozatainak történetét, felhívni a figyelmet arra, hogy ez az ENSZ által 1975 óta tiltott gyakorlat hogyan keseríti meg százezrek életét és természetesen végső célja Dilorom kiszabadítása, elég aláírás összegyűjtésével.

A kampányt a Young & Rubicam reklámügynökség készítette.

A láthatatlan árucikk, amit mindennap használunk

1 napja

Vannak piacok, ahol többek között áram is kapható. Persze nem a zöldségpiacokhoz hasonló helyek ezek, hanem tőzsdei felületek. De vajon hogyan alakult ki a villamos energia kereskedelme? (x)