2016. június 21.

Fókuszban az élelmiszerek a Da Vinci Learningen

Június 25-26-án a Da Vinci Learning csatorna műsoraiban az élelmiszerek, a gasztronómia és a táplálkozás kerül a középpontba.

Testünknek mindenhez energiára van szüksége, a pislogástól a levegővételig, a gondolkodástól a futásig, az alvástól az emésztésig. De milyen az igazán egészséges étel, ami a tányérra kerül? Hogyan készülnek az élelmiszerek, és hogyan tartják őket frissen a high-tech korban? Milyen tudomány rejtőzik a tökéletes recept mögött?

A Da Vinci Learning csatorna díjnyertes oktató műsorai ezeket a témákat járják körül, szórakoztató stílusban, mégis minőségi ismeretterjesztést végezve, számos tudományterület felől megközelítve ezt az izgalmas és mindenkit érintő témát.

Tudtad, hogy a hűtő elődjét egy orvos találta fel? A Trükkös tudomány a hűtő feltalálásával, a hűtött szállítással és tárolással foglalkozik. A Gasztrobbanás című sorozat a receptek és a tudomány izgalmas találkozása: fizikai és kémiai folyamatokkal és könnyű receptekkel ismerkedhetnek a nézők. Mitől csinál a sütőpor levegős, finom palacsintát? Miért kell ragacsos rizs a szusihoz? De a kenyér, savanyúság és a csirkecsíkok részleteivel is megismerkedhetünk. A Szuper tudomány sorozat aktuális epizódjából kiderül, mi az a kémcső burger, de az is, mivel táplálunk majd 9 milliárd embert 2050-ben. A Tudós palántákból megtudhatjuk, miért finom a gyümölcs, A Felfedező expressz a jégkrémmel foglalkozik, az Egyszer volt… az élet sorozat pedig az emésztés rejtelmeibe vezeti be a nézőket.

Magyarországon startol az UNICEF új programja

2 órája

A Youth Challenge egyfajta „szociális start-up”, amely hátrányos helyzetű fiatalok csoportjait vonja be abba, hogy dolgozzanak ki innovatív megoldásokat az őket leginkább foglalkoztató problémákra.