Hírszínházzal folytatódik a Katona kommunikációja, az ötlet ismét a Y&R-től érkezett. A tervek szerint 10 nap alatt tíz hírt ″állítanak színpadra″.

A tavaly többek között Platina Effie-t és Branded Content (márkázott tartalom) kategóriában Golden Drum nagydíjat nyert Gifszínház után itt a Hírszínház. A Katona József Színház új, szerdán induló kampányán ismét a Young & Rubicam dolgozik. A megoldás tartalommarketing a javából: az ügynökség és a színház minden nap egy minidarabot állít elő egy aznapi indexes hírből, amit kizárólag digitális formában lehet megtekinteni, szintén a kampánynak otthont adó Indexen.

A folytatás mögött az az igény húzódik meg, hogy a Katona a jól sikerült Gifszínház után hosszabb távon is építeni szeretné a márkáját, ezért kereste meg ismét a Y&R-t. A cél nem változott: a színház az innovativitását, a naprakészségét, a relevanciáját akarja hangsúlyozni, ezáltal nyitni kíván a fiatalok felé. Erre a célra hozta az ügynökség a Hírszínház-megoldást, mivel annál nehezen lehet egy színház aktuálisabb, mint ha aznap, a digitális térre hangolva feldolgoz egy friss hírt.

A kampány megvalósítása mindkét fél részéről munkás projektnek ígérkezik: a tervek szerint 10 nap alatt 10 minidarabot készítenek közösen. Ez napi 10 órányi közös munkát jelent, a színházi produkció minden fázisán végigmenve. A Y&R kreatívpárosa minden reggel összeül Dömötör András rendezővel és Laboda Kornél dramaturggal. Kiválasztanak egy hírt, ami inspirálja őket, megírnak belőle egy nagyjából egyperces jelenetet, majd színészeket, jelmezt, kelléket és díszletet választanak hozzá, ezután párhuzamosan folyik a színpad előkészítése és a próbák. A felvétel után a vágás és az utómunka következik.

A Gifszínházhoz (is) kapcsolódóan tavaly két interjút is készítettünk a rádióműsorunkban, ezeket meghallgathatja itt és itt, vagy alább, a cikkbe ágyazva: