2016. november 03.

Forbes: Csökkent Csányi vagyona

Az élbolyban nem történt jelentős változás a tavalyi évhez képest a Forbes idei gazdaglistáján; sokan továbbra is rendelkeznek médiabefektetésekkel is.

Az OT Industries gyenge éve és a Bonafarm tavalyihoz képest szerényebb forgalma miatt a tavalyi évhez képest csökkent Csányi Sándor OTP-vezér vagyona, de 283,1 milliárd forintjával így is stabilan őrzi helyét – derül ki a magyar Forbes legújabb gazdaglistájából.

182,1 milliárdos vagyonával a lista második helyét birtokolja Bige László, a Nitrogénművek Zrt. tulajdonosa.

176,1 milliárd forintra rúgó vagyonával a dobogó harmadik helyére került Demján Sándor, aki több sikeres exit után (Trigránit, Gránit Bank) a takarékszövetkezetek megvédéséért harcol tovább állítása szerint, saját vagyona pedig újabb régiós ingatlanfejlesztések által nőhet.

A Forbes novemberi számában megjelent listára negyedik helyre futott be Gattyán György, aki egyelőre győztesen került ki a hazai adóhatósággal vívott harcából, őt Széles Gábor, Videoton-vezér és médiatulajdonos követi. 11. lett a magyar RTL korábbi kisebbségi tulajdonosaként ismert Rákosi Tamás, aki ma már a TV2-nek gyárt műsorokat IKO nevű cégével és új online fejlesztésekbe is belevágott. Leisztinger Tamás 65,3 milliárdos vagyonával megelőzi a miniszterelnöktől immár távol álló oligarchát, Simicska Lajost, akinek 55,8 milliárdra taksálja vagyonát a magazin. A G-napot követő büntetőakciók ellenére a Közgép továbbra is tartja pozícióit, viszont az oligarcha médiaportfólióját érintette eddig leginkább a kormánnyal vívott harc.

A médiás érdekeltséggel (is) rendelkező személyek közül Vajna András György 44,9 milliárddal a 21., Varga Zoltán 41,4 milliárddal a 23.

28. helyezett lett a Forbes listáján a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc. A Fejér-megyei község első emberének vagyona 35,4 milliárdra rúg.

A 33-as listára idén már nem került fel Spéder Zoltán, aki nemrég kénytelen volt megválni az FHB Bankban betöltött tisztségétől és tulajdonrészétől is. A pixisből Simicskához hasonlóan kisesett milliárdos egyetlen jelentősebb befektetése az Indexet is kiadó CEMP maradt.

A teljes lista itt, az elemző összeállítás pedig a Forbes novemberi számában olvasható, amely csütörtöktől kapható.

Az újrahasznosítást támogatja a Coca Cola

17 órája

Egyedi kupakokkal támogatja a Coca Cola A Coca-Cola az üdítőital-csomagolások minél nagyobb arányú visszagyűjtését, visszaválthatóságát célzó kormányzati kezdeményezést.