2013. október 22.

Formabontó bevezető kampány a UPC-től

A telco szolgáltató natív hirdetéssel jelent meg a 444.hu-n.

A telco szolgáltató natív hirdetéssel jelent meg a 444.hu-n.

Első blikkre "botegyszerű", de a készítők szerint rendkívül hatékony kampánnyal vezette be 240 Mbit/s sebességű Fiber Power lakossági internetcsomagját a UPC a 444.hu felületein. A megoldáson a márkatulajdonos és digitális ügynöksége, a Fastbridge mellett a 444.hu és a reklámértékesítést végző sales house, az Adaptive Media dolgozott együtt.

A megjelenés egy szöveges reklám volt, amely nagyjából így festett: !!240!!!!. A natív hirdetés a 444.hu arculatához ilelszkedett, és a !!444!!! karakterssora rímelt. Nemcsak a "szövegezés", hanem a betűtípus és minden egyéb illeszkedett a tartalmi környezethez.

!!240!!!

Bár ez a formátum dominált a kommunikációban, mellette 300*250-es standard bannerekkel is megjelent az oldalon a UPC. Utóbbi formátum mellett amiatt döntöttek, mert a reszponzív 444.hu-n egységesen jelenik meg minden képernyőn. További kiegészítő elem volt Promó Ottó, a szerkesztőség virtuális tagja, aki az érdeklődők számára helyben megfejtette a hirdetések üzenetét.

Ami az eredményeket illeti, a highlight hirdetések közel 2 százalékos, míg a bannerek 2,5 százalék feletti egyedi átkattintási rátát (uCTR) hoztak. A promóciós cikket majd 6000 egyedi látogató nyitotta meg, akiknek 11 százaléka közvetlenül továbbkattintott a UPC honlapjára is.

"A UPC számára nem csak szolgáltatásaiban fontos a szórakoztatás – szándékunk az volt, hogy a lehető legjobban az adott felülethez, megjelenési környezethez illetve a 444 olvasóinak az igényeihez igazítsuk a megjelenésünk formáját és tartalmát" – nyilatkozta Kiss Virág, a UPC kommunikációs vezetője

Szávuly Krisztián, a UPC online vezetője hozzátette: "Kölcsönösen minden szereplő számára ez a legelőnyösebb: az üzenet jobban felkelti az érdeklődést és kevésbé tolakodó, a lapból nem lóg ki, nem üt el tőle. Az olvasó pedig szintén nem egy tőle idegen stílusú anyagot lát, és gyorsan a megfelelő információhoz juthat, ahogy azt a 444-en megszokta és elvárja."

"A kampányban alkalmazott három hirdetési forma mindegyike beváltotta a velük kapcsolatos elvárásokat, egyaránt jól teljesítettek a látogatók figyelmének felkeltésében és konverziós mutatóikban is" - mondta Szabó Ákos, az Adaptive Media értékesítési és üzletfejlesztési vezetője.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

10 órája

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.