2013. október 22.

Formabontó bevezető kampány a UPC-től

A telco szolgáltató natív hirdetéssel jelent meg a 444.hu-n.

A telco szolgáltató natív hirdetéssel jelent meg a 444.hu-n.

Első blikkre "botegyszerű", de a készítők szerint rendkívül hatékony kampánnyal vezette be 240 Mbit/s sebességű Fiber Power lakossági internetcsomagját a UPC a 444.hu felületein. A megoldáson a márkatulajdonos és digitális ügynöksége, a Fastbridge mellett a 444.hu és a reklámértékesítést végző sales house, az Adaptive Media dolgozott együtt.

A megjelenés egy szöveges reklám volt, amely nagyjából így festett: !!240!!!!. A natív hirdetés a 444.hu arculatához ilelszkedett, és a !!444!!! karakterssora rímelt. Nemcsak a "szövegezés", hanem a betűtípus és minden egyéb illeszkedett a tartalmi környezethez.

!!240!!!

Bár ez a formátum dominált a kommunikációban, mellette 300*250-es standard bannerekkel is megjelent az oldalon a UPC. Utóbbi formátum mellett amiatt döntöttek, mert a reszponzív 444.hu-n egységesen jelenik meg minden képernyőn. További kiegészítő elem volt Promó Ottó, a szerkesztőség virtuális tagja, aki az érdeklődők számára helyben megfejtette a hirdetések üzenetét.

Ami az eredményeket illeti, a highlight hirdetések közel 2 százalékos, míg a bannerek 2,5 százalék feletti egyedi átkattintási rátát (uCTR) hoztak. A promóciós cikket majd 6000 egyedi látogató nyitotta meg, akiknek 11 százaléka közvetlenül továbbkattintott a UPC honlapjára is.

"A UPC számára nem csak szolgáltatásaiban fontos a szórakoztatás – szándékunk az volt, hogy a lehető legjobban az adott felülethez, megjelenési környezethez illetve a 444 olvasóinak az igényeihez igazítsuk a megjelenésünk formáját és tartalmát" – nyilatkozta Kiss Virág, a UPC kommunikációs vezetője

Szávuly Krisztián, a UPC online vezetője hozzátette: "Kölcsönösen minden szereplő számára ez a legelőnyösebb: az üzenet jobban felkelti az érdeklődést és kevésbé tolakodó, a lapból nem lóg ki, nem üt el tőle. Az olvasó pedig szintén nem egy tőle idegen stílusú anyagot lát, és gyorsan a megfelelő információhoz juthat, ahogy azt a 444-en megszokta és elvárja."

"A kampányban alkalmazott három hirdetési forma mindegyike beváltotta a velük kapcsolatos elvárásokat, egyaránt jól teljesítettek a látogatók figyelmének felkeltésében és konverziós mutatóikban is" - mondta Szabó Ákos, az Adaptive Media értékesítési és üzletfejlesztési vezetője.