2017. január 30.

Formatervezési díjat nyert a Lexus LS 500

Az EyesOn, a NAIAS által hivatalosan odaítélt díj, amelyet az autókiállításon látható legjobb sorozatgyártású, valamint tanulmányautók kaphatnak meg.

A zsűriben a világ autó- és a közlekedési iparágának, valamint a formatervezési iskolák vezető dizájnerei kapnak helyet, és e szakemberek választják ki azokat a járműveket, amelyeket méltónak ítélnek a EyesOn díjra.

Az LS 500 ötödik generációjának dizájnja a Toyota Cityben működő Lexus Formatervezési Részleg munkája. A dizájnerek célja az volt, hogy az új luxusautó ne csupán méltó képviselője legyen a márkának, hanem a japán hagyományokat és kultúrát is megtestesítse. A tervezők tiszta lappal láttak munkához, elképzelve, milyennek kellene lennie egy zászlóshajónak, ha egy márka mindent elölről kezdene, túl akarván szárnyalni a luxusautó-vásárlók minden elvárását.

„Az LS megalkotása során arra törekedtünk, hogy ugyanazt a hatást érjük el, mint 1989-ben az eredeti LS bemutatásakor” – magyarázza Koichi Suga, az LS vezető formatervezője. „Büszkék vagyunk rá, hogy az EyesOn zsűrije értékelte erőfeszítéseinket, és a legjobb utastér díjával tüntette ki az LS 500-at.”