2012. augusztus 08.

Friendly-kampány a Nikonnak

A Friendly Advertising „felképeli” az országot.

A Friendly Advertising legújabb kampánya megváltoztatja az ország képét – a Facebook borítókon. A Nikon COOLPIX-et népszerűsítő reklámhadjárat a nyári fesztiválközönség játékos kedvét kihasználva, a fogyasztók hiúságát vette célba.

A Friendly Advertising Nikon-kampánya egy online promóciós videóval kezdődött, amelyben másnapos fiatalok a tegnapi vicces énjük fotóira ébrednek egy greenbox előtt. A kisfilm üzenete: bárki lehetsz, és bárhol lehetsz - egy Facebook borítókép erejéig! Minden, ami eddig akadály volt, kellék-, jelmez-, helyszín-, szakember- hiány, többé nem jelenthet problémát, hiszen ha fotózás, akkor Nikon!

A filmet indulása után alig pár nappal már több ezren látták. Ezután országszerte megjelentek a buszmegállókban a CLP-k, azaz pimpelt trónszékek, amelyek elé beülve bárki királynak érezheti magát. A nagy dobás részletei egy applikáció formájában öltöttek testet. Az online nyereményjáték tétje két COOLPIX gép és számtalan egyéb ajándék. A Nikon ProfilPimp színes brigádja már a debütáló helyszínen, az Akvárium Klubnál is képes volt fesztiválhangulatot teremteni. A kampány első öt napján közel ötszáz borítókép került ki a brigád kezei közül, de nincs megállás! Augusztus 6. óta a fesztivál végéig a Szigeten várja látogatóit a pimpsátor délután egytől este kilencig. A karaván nem áll meg, ott lesz a LikeFesten és a SZIN-en is.