2015. május 06.

Friss kreatív koncepcióval jelentkezik a Budapest Bank

A kreatív anyagok pozitív, motiváló üzenetekkel kívánják energizálni az ügyfeleket.

A cél a márka karakterének erősítése, melyet a korábbinál erőteljesebb reklámjelenlét is támogat.

Az újrapozicionálás és a kampány a Budapest Bank idei évre megfogalmazott, növekedést célzó üzleti terveit támogatja. A lépéssel a bank célja, hogy újra olyan karakteres márkává váljon, amelynek ajánlatait az ügyfelek az elsők között veszik figyelembe, amikor banki szolgáltatást, terméket választanak, hiszen a potenciális ügyfelek mindössze két-három bank ajánlatát mérlegelik pénzügyi döntéshozatalaik előtt.

„Újragondolt pozicionálásunk a bank már meglévő értékeit kívánja kiemelni és új szemszögből bemutatni. Eszerint a Budapest Bank ügyfeleit partnernek tekintő, praktikus, barátságos pénzintézet, amelynek segítségével könnyen és gördülékenyen intézhetjük pénzügyeinket, és amely segít megvalósítani céljainkat” — mondta el Tengerdi Laura, a Budapest Bank marketingkommunikációs vezetője.

A pozicionálásra épülő kreatív stratégiát a 2Republic reklámügynökség dolgozta ki. „A márka központjába egy energizáló ritmus került, ami a pénzügyi szektorban éppúgy, mint a hazai márkák megszólalási spektrumában megkülönböztető, és képes arra, hogy megemelje a nézők pulzusát. A márka ígérete, a „Hidd el, lehetséges”, olyan pozitív motivációs társadalompszichológiai üzenet, amely ellentmond annak a vélekedésnek, hogy ma Magyarországon bármilyen új, nem megszokott dolog megvalósítása komoly nehézségekbe ütközik” — nyilatkozta Fabricius Gábor, a projekt kreatív stratégiai tanácsadója.

A márkaépítési folyamatot kutatás előzte meg, amelyet a TNS Hoffmann piackutató cég végzett. „Cégünk a világ 80 országában mintegy 3000 projektben kipróbált NeedScope módszertant használta fel a Budapest Bank újrapozicionálásának kialakításához. E megközelítés lényege, hogy a fogyasztók fotókollázsok segítségével, projektív technika alkalmazásával mondják el, hogy mit éreznek a bankokkal kapcsolatban, illetve hogy ehhez képest milyen lenne egy számukra ideális pénzintézet” — nyilatkozta a közös munkáról dr. Hoffmann Márta, a TNS Hoffmann ügyvezető igazgatója.

Az új kommunikációs koncepció alapján készült első reklámkampány a bank kisvállalati üzletágának szolgáltatásait népszerűsíti, és május elsejétől fut közterületi reklámfelületeken, a televízióban, valamint online csatornákon. A kampány médiastratégiájának tervezését és a médiavásárlást a METS Hungary végezte.