2010. május 13.

Fut a tihanyi szappanopera

Teljesen ingyen átengedi a Média Hungary-nek az általa leelőlegezett Club Tihany szállodát a Generál Média, csak némi adományt kérnek - másnak.

Teljesen ingyen átengedi a Média Hungary-nek az általa lefoglalt, és leelőlegezett Club Tihany szállodát a Generál Média, amelynek egyik részlege ingatlanpiaci rendezvényt szervezett (volna) ide a médiakonferencia idejére. Csupán aprócska adományt kérnek. ha nem kapnak, jöhet az ingyenes ellenrendezvény.

A cég által az MTI fizetős céghír-szolgáltatásában (OTS) közzétett kommüniké szerint a társaság „nagy tisztelettel kéri Csermely Ákos Urat, hogy fogadja el a Club Tihanyt rendezvénye helyszínéül, mert a szakma képviselőinek csúcstalálkozójához hagyományosan hozzátartozott az egész napos, és esti kötetlen, de közös kikapcsolódás, ami a módosított helyszínen kivitelezhetetlen”.

Cserébe a Generál Média annyit kér, hogy a szervező, Csermely Ákos „a becsült közel 100 millió forintos nyereségének” 1 százalékát ajánlja fel a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának. Amennyiben Csermely Ákos nem él ajánlatukkal, úgy a cég „nagy szeretettel, és tisztelettel a szokott időben, helyen és módon várja a résztvevőket saját média rendezvényén, mindezt ingyen”.

Szerdán egy nap alatt a harmadik csörtét vívta a Club Tihany és a Média Hungary. Az üdülőkomplexum üzemeltetőjének szerda esti – az MH-sajtótájékoztatóra reagáló - közleménye szerint „a Club Tihany Zrt. részéről soha nem történt szerződésbontás, mivel nem volt szerződés”, ugyanakkor a társaság az első pillanattól kezdve a megegyezésre törekedett, vagyis arra, hogy a velük „hivatalos, cégszerű szerződést kötött megrendelő és a Média Hungary-t szervező cég üzleti érdekei lehetőleg egymásra tekintettel érvényesüljenek”.

Ezért – írják – személyes találkozót kezdeményeztek a főszervezővel, de ettől Csermely Ákos mereven elzárkózott, minimális kompromisszumkészséget sem tanúsított. Szerintük az MH-t gondozó Csermely „az első pillanattól kezdve pontosan tudta, hogy melyik az a cég, amelynek hónapokkal korábban szerződése volt a Club Tihany Zrt.-vel, amely szerződés kizárja a Média Hungary megrendezését a Club Tihanyban. Az adott cég tulajdonosát, ügyvezetőjét Csermely Ákos Úr évek óta ismeri”.

„Határozottan visszautasítjuk Csermely Ákos rágalmazással felérő utalását, amely szerint az elmúlt napokban a szervezők politikai jellegű fenyegetéseket kaptak. Csermely Ákos ezen állítása nyilvánvalóan rosszhiszemű, és az érintett felek lejáratására irányul, amelynek súlyos jogi következményei lehetnek” – közlik, megtoldva ezt azzal, hogy ők most is megállapodásra törekedtek, „annak ellenére, hogy a szervezők magatartása már korábban is sok kívánnivalót hagyott maga után”.

A Club Tihany szerda reggel jelentette be, hogy nincsen szerződésük a konferenciát szervező céggel. Pár órával később Csermely azt közölte: Tihany helyett Balatonfüreden rendezik meg az eseményt. Az őt képviselő ügyvéd szerint egyébként egyoldalú szerződésbontás az, amit a Club Tihany tett. Már csak azért is, mert Csermely birtokában van az az e-mail, amelyben az üdülőközpont eláll a velük kötött szerződéstől. A jövő heti konferencia után döntenek arról, hogy indítanak-e kártérítési pert a történtek miatt.