2010. május 13.

Fut a tihanyi szappanopera

Teljesen ingyen átengedi a Média Hungary-nek az általa leelőlegezett Club Tihany szállodát a Generál Média, csak némi adományt kérnek - másnak.

Teljesen ingyen átengedi a Média Hungary-nek az általa lefoglalt, és leelőlegezett Club Tihany szállodát a Generál Média, amelynek egyik részlege ingatlanpiaci rendezvényt szervezett (volna) ide a médiakonferencia idejére. Csupán aprócska adományt kérnek. ha nem kapnak, jöhet az ingyenes ellenrendezvény.

A cég által az MTI fizetős céghír-szolgáltatásában (OTS) közzétett kommüniké szerint a társaság „nagy tisztelettel kéri Csermely Ákos Urat, hogy fogadja el a Club Tihanyt rendezvénye helyszínéül, mert a szakma képviselőinek csúcstalálkozójához hagyományosan hozzátartozott az egész napos, és esti kötetlen, de közös kikapcsolódás, ami a módosított helyszínen kivitelezhetetlen”.

Cserébe a Generál Média annyit kér, hogy a szervező, Csermely Ákos „a becsült közel 100 millió forintos nyereségének” 1 százalékát ajánlja fel a Tűzoltó utcai Gyermekklinikának. Amennyiben Csermely Ákos nem él ajánlatukkal, úgy a cég „nagy szeretettel, és tisztelettel a szokott időben, helyen és módon várja a résztvevőket saját média rendezvényén, mindezt ingyen”.

Szerdán egy nap alatt a harmadik csörtét vívta a Club Tihany és a Média Hungary. Az üdülőkomplexum üzemeltetőjének szerda esti – az MH-sajtótájékoztatóra reagáló - közleménye szerint „a Club Tihany Zrt. részéről soha nem történt szerződésbontás, mivel nem volt szerződés”, ugyanakkor a társaság az első pillanattól kezdve a megegyezésre törekedett, vagyis arra, hogy a velük „hivatalos, cégszerű szerződést kötött megrendelő és a Média Hungary-t szervező cég üzleti érdekei lehetőleg egymásra tekintettel érvényesüljenek”.

Ezért – írják – személyes találkozót kezdeményeztek a főszervezővel, de ettől Csermely Ákos mereven elzárkózott, minimális kompromisszumkészséget sem tanúsított. Szerintük az MH-t gondozó Csermely „az első pillanattól kezdve pontosan tudta, hogy melyik az a cég, amelynek hónapokkal korábban szerződése volt a Club Tihany Zrt.-vel, amely szerződés kizárja a Média Hungary megrendezését a Club Tihanyban. Az adott cég tulajdonosát, ügyvezetőjét Csermely Ákos Úr évek óta ismeri”.

„Határozottan visszautasítjuk Csermely Ákos rágalmazással felérő utalását, amely szerint az elmúlt napokban a szervezők politikai jellegű fenyegetéseket kaptak. Csermely Ákos ezen állítása nyilvánvalóan rosszhiszemű, és az érintett felek lejáratására irányul, amelynek súlyos jogi következményei lehetnek” – közlik, megtoldva ezt azzal, hogy ők most is megállapodásra törekedtek, „annak ellenére, hogy a szervezők magatartása már korábban is sok kívánnivalót hagyott maga után”.

A Club Tihany szerda reggel jelentette be, hogy nincsen szerződésük a konferenciát szervező céggel. Pár órával később Csermely azt közölte: Tihany helyett Balatonfüreden rendezik meg az eseményt. Az őt képviselő ügyvéd szerint egyébként egyoldalú szerződésbontás az, amit a Club Tihany tett. Már csak azért is, mert Csermely birtokában van az az e-mail, amelyben az üdülőközpont eláll a velük kötött szerződéstől. A jövő heti konferencia után döntenek arról, hogy indítanak-e kártérítési pert a történtek miatt.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.