2011. szeptember 05.

Gazdát vált a WAZ?

A német sajtó meglepő átrendeződésként számol be arról a piaci információról, hogy gazdát cserélhet a WAZ-médiacsoport fele.

A német sajtó meglepő átrendeződésként számol be arról a piaci információról, hogy gazdát cserélhet a WAZ-médiacsoport fele.

Az eladók az alapítók egyike, Erich Brost örökösei lehetnek, a vevő pedig Petra Grotkamp, aki két szálon is kapcsolódik a konszernhez. Apja, Jakob Funke volt egykor Brost társa az üzletben, férje pedig Günter Grotkamp, aki hosszú ideig a WAZ irányítója volt.

A hivatalos indoklás szerint azért fizetne félmilliárd eurót a kiadó 50 százalékáért, hogy tisztábbakká váljanak a tulajdoni viszonyok. Egyben világos jelzést adnának ezzel az alkalmazottaknak, a partnereknek és az olvasóknak: hosszú távra terveznek.

Grotkamp már így is hatodrészben tulajdonosa a konszernnek, amely a német mellett az albán, a horvát, a macedón, a magyar, az orosz, az osztrák és a szerb piacon aktív, összesen mintegy 15 ezer embert alkalmazva.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.