2011. szeptember 05.

Gazdát vált a WAZ?

A német sajtó meglepő átrendeződésként számol be arról a piaci információról, hogy gazdát cserélhet a WAZ-médiacsoport fele.

A német sajtó meglepő átrendeződésként számol be arról a piaci információról, hogy gazdát cserélhet a WAZ-médiacsoport fele.

Az eladók az alapítók egyike, Erich Brost örökösei lehetnek, a vevő pedig Petra Grotkamp, aki két szálon is kapcsolódik a konszernhez. Apja, Jakob Funke volt egykor Brost társa az üzletben, férje pedig Günter Grotkamp, aki hosszú ideig a WAZ irányítója volt.

A hivatalos indoklás szerint azért fizetne félmilliárd eurót a kiadó 50 százalékáért, hogy tisztábbakká váljanak a tulajdoni viszonyok. Egyben világos jelzést adnának ezzel az alkalmazottaknak, a partnereknek és az olvasóknak: hosszú távra terveznek.

Grotkamp már így is hatodrészben tulajdonosa a konszernnek, amely a német mellett az albán, a horvát, a macedón, a magyar, az orosz, az osztrák és a szerb piacon aktív, összesen mintegy 15 ezer embert alkalmazva.

Új név, új ügyfelek a PR-Agent Communications-nél

1 napja

Mozgalmas hónapok állnak a PR Agent Kft. munkatársainak háta mögött. A 15 éve alakult ügynökség nevet és arculatot váltott, valamint további szoláltatásokkal és ezzel együtt új ügyfelekkel bővítette tevékenységi körét.