2019. június 19.

Globális hálózatot alapított a HG Media

Magyarországon eddig példa nélküli attrakcióval próbálják visszatornászni magukat a lejtmenetből a kormányzati kommunikációs bevételektől megfosztott reklámosok - írja a 24.hu.

Társalapítóként hozták létre a Cathay Communicationt, amely egy nagyobb nemzetközi csoport, a Cathay Group része lett.

Csetényiékhez 2016-ig dőltek az állami megrendelések. Két reklámcégük, a Network 360 Reklámügynökség és az Affiliate Network Kft. 2016-ban még 13 milliárd forintot meghaladó éves forgalmat bonyolított. A Nemzeti Kommunikációs Hivatalon keresztül érkező megrendelések azonban hirtelen apadni kezdtek, amikor a tulajdonosok kiesetek a Rogán Antal irányítása alatt álló apparátus kegyeiből. A két cég tavaly 6,2 milliárd forintnyi megrendelést tudott összeszedni, az adózott eredmény pedig 81 millió forintra zsugorodott, holott még egy évvel korábban is bővel meghaladta az 1,1 milliárdot - írják.

A Cathay Communication hálózatának Csetényiék tájékoztatása szerint a néhány hónapos fennállás elég volt ahhoz, hogy hatalmasra nőjön. A csatlakozó kommunikációs ügynökségeknek köszönhetően a világ öt kontinensének 65 országában van jelen, és folyamatosan növekszik.

A világ első, Kína-központú kommunikációs ügynökség-hálózataként április végén Budapesten tartottuk az első globális partner találkozónkat – közölte Csetényi.

A 24.hu hozzáteszi, hogy a cég internetes oldalán egyelőre nincsenek referenciák, a partnercégek sem látszanak. A kontaktlista alapján pedig jelenleg leginkább Csetényiék csapata adja a cég menedzsmentjét.

Címkék: média hg 360 politika