2012. október 18.

Globális harmadik születik

Két méretes cég összeolvadásából a világ harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója jöhet létre. Több szempontból is rekorder a Softbank-Sprint ügylet.

Két méretes cég összeolvadásából a világ harmadik legnagyobb mobilszolgáltatója jöhet létre. Több szempontból is rekorder a Softbank-Sprint ügylet.

Minden idők legnagyobb japán befektetésével az amerikai mobilpiac második helyezettje, a Sprint Nextel 70 százalékát szerezheti meg a Softbank, amely mintegy 20 milliárd dollárt fizetne a lehetőségért.

Az ügylet révén – a China Mobile és a szintén amerikai Verizon Wireless mögött – a világpiac harmadik számú szereplője jönne létre, mintegy 91 millió ügyféllel.

Az amerikai szolgáltatónak tőkeinjekcióra van szüksége, miközben a japán befektető fantáziát lát a tengerentúli piacban, nem utolsósorban azért, mert a Sprint már jelentős pénzeket fektetett az negyedik generációs hálózat fejlesztésébe.

De vonzó az is, hogy a felhasználók körében pedig – akárcsak Japánban – sok az okostelefon-tulajdonos és kevés a felöltőkártyás ügyfél.

Nemzetközi díjat kapott Sztaniszláv András

2 órája

A Magyar PR Szövetség alelnöke péntek este vette át az elismerést a szerbiai Zlatibor-ban. A PRO.PR Award olyan kommunikációs szakembereket díjaz, akik munkájukkal segítik a PR szakma fejlesztését és javítják megítélését.

Kezdeményezés a fenntartható ökoszisztémáért

3 órája

A legnagyobb hazai vállalatok fogtak össze annak érdekében, hogy szakmai tudásukkal, tapasztalatukkal és kapcsolatrendszerükkel együttesen segítsék 100 startup nemzetközi sikereit.