2016. február 03.

Globális trendriport az IPG Media Labtól

Az IPG Mediabrands cégcsoport kreatív technológiai részlege idén is publikálta az “Outlook” riportot, 2016 Outlook – “At Your Service” címmel, amely ezúttal azzal foglalkozik, hogy a reklámzaj közepette hogyan érjük el a fogyasztókat és hogyan keltsük fel az érdeklődésüket. Ez elindítja márkák szolgáltatássá való átalakulását, egyben kihívásokat és lehetőségeket teremt a marketingszakemberek számára.

A tanulmányban szereplő főbb trendek és témák:

  • Társalgási felületek: a készülékek természetes nyelv, hang vagy szöveg segítségével párbeszédbe lépnek velünk.
  • „Apposodott” TV: a digitális előnyökkel rendelkező televíziók által a videótartalom forrása elterelődött.
  • Határtalan kereskedelem: a fogyasztók bármikor vásárolhatnak, a kereskedők pedig több kommunikációs kapcsolódási ponton és csatornán keresztül építhetik velük a kapcsolatot.
  • Reklámkerülés: a fogyasztóknak minden médiatípus esetén egyre több lehetőségük van a reklámok elkerülésére.

A jelentés készítői öt tanácsot is adnak a marketingesek részére:

  1. A márka szóljon érett hangon: a kommunikáció mutasson túl az ügyfélszolgálaton és használja fel az új szöveg- vagy hangalapú platformokat is a fogyasztók megszólítására.
  2. Érjük el a fogyasztót, bárhol is nézzen televíziót: az on-demand szolgáltatások terjedésének eredményeként lassan a kisebb márkák is megjelenhetnek főműsoridőben a célközönségük képernyőin.
  3. Minden offline érintkezési pont legyen digitális: a kereskedőknek minden lehetősége adott, hogy az on- és offline vásárlást egyaránt élménnyé változtassák.
  4. Tegyük átugorhatatlanná a hirdetéseket: a második képernyőkön nyújtsunk kiegészítő tartalmakat vagy épüljünk be a tartalomba natív hirdetésekkel vagy programozott termékelhelyezéssel.
  5. Ne legyünk allergiásak az újra: kísérletezzünk kicsiben az új eszközökkel, platformokkal. Addig kövessünk el hibákat, amíg alacsonyak a tétek.

A teljes, angol nyelvű anyag itt érhető el.