2011. július 13.

Globálisabb marketinggel erősítene a PepsiCo

A cég a Coca-Colával szembeni hátrányát csökkentené a szélesebb körű integrációval és a hosszabb távú marketingtervezéssel.

A cég a Coca-Colával szembeni hátrányát csökkentené a szélesebb körű integrációval és a hosszabb távú marketingtervezéssel.

Globalizálja marketingtervezését és - működését a PepsiCo, amely többek között azzal a problémával szembesül, hogy azon piacokon, ahol jelen van, az összes eladott üdítőital fele a nagy rivális Coca-Cola Company terméke, míg ő csupán kevesebb mint 25 százalékot hasít ki - írja a WARC. Holott a piacvezetőhöz hasonlóan több mint 200 piacon vetette meg mostanra a lábát.

A hátrány csökkentésére a cég létrehozott egy Global Beverages Group nevű, régiókon átívelő egységet. Ennek helyi leágazásai találhatóak étel és ital kategóriában Amerikában, Európában, és az Ázsiát, Közel-Keletet és Afrikát együttesen lefedő régióban is.

A regionális csoportok 12 hónapra terveznek előre, míg a globális egység 12-48 hónapos időtávon szállít K+F és marketing terveket. Emellett innét irányítják azon kutatásokat is, amelyek a változó fogyasztói szokásokat, új megatrendeket hivatottak felfedni.

Címkék: pepsi coca-cola

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.