2011. július 13.

Globálisabb marketinggel erősítene a PepsiCo

A cég a Coca-Colával szembeni hátrányát csökkentené a szélesebb körű integrációval és a hosszabb távú marketingtervezéssel.

A cég a Coca-Colával szembeni hátrányát csökkentené a szélesebb körű integrációval és a hosszabb távú marketingtervezéssel.

Globalizálja marketingtervezését és - működését a PepsiCo, amely többek között azzal a problémával szembesül, hogy azon piacokon, ahol jelen van, az összes eladott üdítőital fele a nagy rivális Coca-Cola Company terméke, míg ő csupán kevesebb mint 25 százalékot hasít ki - írja a WARC. Holott a piacvezetőhöz hasonlóan több mint 200 piacon vetette meg mostanra a lábát.

A hátrány csökkentésére a cég létrehozott egy Global Beverages Group nevű, régiókon átívelő egységet. Ennek helyi leágazásai találhatóak étel és ital kategóriában Amerikában, Európában, és az Ázsiát, Közel-Keletet és Afrikát együttesen lefedő régióban is.

A regionális csoportok 12 hónapra terveznek előre, míg a globális egység 12-48 hónapos időtávon szállít K+F és marketing terveket. Emellett innét irányítják azon kutatásokat is, amelyek a változó fogyasztói szokásokat, új megatrendeket hivatottak felfedni.

Címkék: pepsi coca-cola

Növelte működési eredményét a Porsche

1 órája

Növelte eladásait és bevételét, tovább javította eredményét tavaly a Porsche AG autógyár, a Volkswagen konszern sportkocsikat gyártó érdekeltsége a német auto.de beszámolója szerint.