2013. május 13.

Gondban a Telekom Austria

Egyre több és többféle kihívással kell szembesülnie a vezető osztrák távközlési szolgáltatónak, és ez számain is meglátszik.

Egyre több és többféle kihívással kell szembesülnie a vezető osztrák távközlési szolgáltatónak, és ez számain is meglátszik.

A Telekom Austria eredményeit is megtépázta ugyanis az árverseny és a helyi piacon is elharapózott ügyfélszerző okostelefon-osztogatás. A helyzeten pedig a két kisebb rivális összeolvadása sem javított.

Az egyszeri hatásoktól megtisztított első negyedéves üzemi eredmény a Handelsblatt beszámolója szerint mintegy 7 százalékkal, 337 millió euróra csökkent, miközben az egymilliárd euró körüli forgalom szinte változatlan maradt.

A negyedéves jelentés mindezt úgy fogalmazza meg: a társaság minden nagy piacán lenyomja az árakat az intenzív verseny. Ez az üzemi eredmény kétharmadát adó Ausztriában is élénken megmutatkozik. Az egy ügyfélre eső árbevétel három euróval, 15 és fél euróra esett.

Új név, új ügyfelek a PR-Agent Communications-nél

1 napja

Mozgalmas hónapok állnak a PR Agent Kft. munkatársainak háta mögött. A 15 éve alakult ügynökség nevet és arculatot váltott, valamint további szoláltatásokkal és ezzel együtt új ügyfelekkel bővítette tevékenységi körét.