2014. július 25.

Gyenge eredmények a Pulicis Groupe-nál

A csoport vezetése nem elégedett a gyenge növekedési ütemmel, és elsősorban a költések szigorításával erősítene a második félévben.

A csoport vezetése nem elégedett a gyenge növekedési ütemmel, és elsősorban a költések szigorításával erősítene a második félévben.

A francia Publicis Groupe nyilvánosságra hozta meglehetősen gyenge, második negyedéves eredményeit. Az első negyedéves 3 százalékos növekedéssel ellentétben a második negyedévben 1,5 százalékkal, 2,37 milliárd dollárra esett a bevétel. Az előző év azonos időszakához képest a nettó jövedelem 17 százalékkal, 350 millió dollárra zuhant. Maurice Lévy, a holding vezérigazgatója szerint 2014 nehéz év lesz számukra. Lévy nyilatkozatában elmondta, hogy a vállalat többre képes a jelenlegi eredményeknél, amit a következő félévben be is fognak bizonyítani. A jövőben rendkívül óvatosan állnak a növekedési kilátásokhoz, valamint kiemelt figyelmet fordítanak majd a költségek monitoringjára, annak érdekében, hogy az egész éves eredmények közelítsenek a vállalat által kitűzött célokhoz. Az amerikai rivális Omnicommal tervezett egyesülés meghiúsulását követően publikált gyenge teljesítményért a Publicis elsősorban a kedvezőtlen valutaárfolyamot és az erre az időszakra tervezett kampányok elhalasztását, illetve meghiúsulását okolta.

A MAD blogjának elemzése szerint az egyesülés meghiúsulása is jobban sújtotta a Publicist, mint az Omnicomot: a szűkebb európai piacon több ügyfelet veszíthetett, és a hitelessége is jobban sérült az ügylet meghiúsulása kapcsán, mint partneréé.

A pénzügyi eredmények fokozott nyomás alá helyezik az egyes Publicis-ügynökségek vezetőit is. Az AdWeek cikke ezek közül kiemeli a Starcomot, ahol egyszerre küzdenek a globális Samsung és az amerikai A-B InBev megbízás megtartásáért.

A hírt a Médianéző nemzetközi sajtófigyelő szolgáltatásának köszönhetjük.

Bemutatták a Marketing Diamond Díj idei versenyzőit

7 órája

Maszkkal letakart plakátok, színésznővel forgatott karanténvideó és kampány a Google fűnyíró kecskéivel. Többek között ilyen projektekkel neveztek a magyar cégek a Marketing Diamond Awardsra.