2015. október 21.

Gyerekek számára nyit ki éjszakára a Skanzen

A Da Vinci Learning oktatási csatorna új tanulási programformát vezet be Magyarországon, melynek középpontjában az élménytanulás áll.

A koncepció lényege a szórakoztató tanulás, mely különleges, inspiráló éjszakai helyszíneken valósul meg. A budapesti Tropicarium után a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, a Skanzen kapcsolódik be a sorozatba.

A Skanzenben rendezett Da Vinci pizsamapartik részvevőinek különleges élményben lesz részük, hiszen felfedezhetik az ilyenkor nem látogatható, éjjel zárva tartó Skanzent. A program keretében megismerkednek a 19 - 20. század eleji vidéki élettel, a kézművesség szépségeivel, s egy kicsit a biológiával és történelemmel is. Az elhangzottak rögzülnek, s a tervek szerint örök élménnyé is válnak.

„A tanuláskor a lényeg a jelenségekben való elmélyedés, valamint az élmény és az öröm, ami jóval a tanulás után is fenntartja a nyitottságot”- mondja Szigethy Zsófia osztályvezető, múzeumpedagógus. „Örömmel működtünk együtt a csatorna szakembereivel, s egy valóban különleges éjszakai ismeretterjesztő programot állítottunk össze.”

„Csatornánk inspiráló tanulási élmény nyújt a kíváncsi elméknek, korhatár nélkül. Célunk, hogy ezt ne csak a képernyőn, hanem további felületeken és eszközökkel is megtegyük, ezért jött létre a pizsamaparti sorozat” – mondja Ferdinand Habsburg, a Da Vinci Learning csatorna igazgatója. A Skanzenben az első pizsamapartit október 28-án rendezik, a szervezők elsősorban általános iskolásokat várnak.

A következő pizsama partik a Technológia, Kultúra, Ember és Természet tematikában továbbra is várhatók a Tropicarium és a Skanzen mellett további helyszíneken is 2015/2016 folyamán.