2016. augusztus 10.

Gyermekotthonnak gyűjtött a Praktiker

A felajánlásokat három hónapon keresztül gyűjtötték szombathelyi dolgozók.

A szombathelyi Praktiker már korábban is segítette a gencsapáti intézményt, akkor festéket és egyéb barkácstermékeket adományoztak a gyermekotthonnak, amellyel szebbé tehették saját környezetüket.

"Az adományozással a célunk az volt, hogy az intézményben élő gyorsan cseperedő gyermekeknek megfelelő ruházatot biztosítsunk, akár több évre előre. A társadalmi felelősségvállalás jegyében a Praktiker fontosnak tartja felkarolni a helyi kezdeményezéseket és támogatni a rászorulókat" – mondta Németh Gyula, a Praktiker Kft. értékesítési vezetője.

"Ahogy nőnek a gyerekek, úgy lesz szükség újabb és újabb ruhákra a különböző évszakokban. Ezt egy családnak is nehéz finanszírozni, nem hogy egy gyermekintézménynek. Nagyon büszke vagyok kollégáimra, mert ők is rengeteg adománnyal járultak hozzá a gyűjtés sikeréhez, és nagyon köszönöm vásárlóinknak a nagylelkű felajánlásokat" – emelte ki Boncz Péter, a szombathelyi Praktiker áruház igazgatója.

A gencsapáti lakásotthonokban 60 gyermek él családias körülmények között. A legkisebbek 3 évesek, a legidősebbek hamarosan felnőttkorba lépnek.

"A mintegy három köbméternyi ruha és játék adomány jó helyre került" – mondta Horváth Artúr. Az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Otthon igazgatója hozzátette: a Praktiker által összegyűjtött játékokat az otthon lakói azonnal birtokba vették. A kisebbek és a nagyobbak is, örömmel válogattak a tiszta és alig használt, sokszor márkás ruhák közül.