2016. október 05.

Gyógyászati eszközöket adományozott a LEGO Csoport

A cég Helyi Közösségi Szerepvállalás programjában a dolgozók hozzák a jótékonysági projektek ötleteit és részt vesznek a megvalósításban is.

A nyíregyházi LEGO gyár aktív szereplője a LEGO Alapítvány által világszerte több helyszínen működtetett LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programnak. A kezdeményezésnek köszönhetően most olyan eszközök kerültek a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház tulajdonába, amelyek a legkisebb gyerekek műtését teszik kíméletesebbé, ezáltal pedig a kórházi tartózkodásukat rövidebbé, a szükséges beavatkozás okozta traumát elkerülhetővé.

A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program sajátossága, hogy a vállalat dolgozói ajánlhatnak olyan jótékonysági projekteket, amelyeket közvetlen lakókörnyezetükben meg szeretnének valósítani. A projektekben az a közös, hogy nehéz anyagi vagy szociális körülmények között élő gyerekek megsegítését célozzák, illetve hogy az érintett intézmény és a LEGO gyár, valamint az ötletet hozó kolléga közösen dolgoznak a megvalósításon.

2016-ban több mint 30 ilyen projekt került vagy kerül megvalósításra, melyek közül a legnagyobb értékű a hétfőn átadott gyógyászati berendezések beszerzése volt. A modern laparoszkópiás eljárást lehetővé tevő berendezést, illetve a video-gasztroszkóp eszközt a kórház gyermekosztálya már használatba is vette.

„A LEGO Csoport a jövő kis építőinek készít játékokat, ez határozza meg a mi mindennapjainkat a nyíregyházi gyárunkban is. Egyre több dolgozónk van, így egyre több ponton kapcsolódunk a helyi közösségekhez is. A LEGO Alapítvány és a Helyi Közösségi Szerepvállalás programunk azért dolgozik, hogy a környezetünkben élő gyerekek életét jobbá és könnyebbé tegyük, ezt pedig azzal szeretnénk elérni, hogy a velük foglalkozó intézmények munkáját segítjük – akár kreatív energiákat felszabadító programokkal, akár eszközökkel, mint ma is. Bízom benne, hogy sok kis beteg kíméletes és gyors gyógyulásához járulnak majd hozzá ezek a berendezések” mondta el az átadáson Jesper Hassellund Mikkelsen, a LEGO gyár igazgatója, a LEGO Csoport alelnöke.

„Számos speciális ellátás csak a Jósa András Oktatókórházban érhető el a megyében. Éppen ezért fontos mérföldkő intézményünk életében, hogy a LEGO Csoport felajánlása révén tovább fejlődhet a gyermekgyógyászati ellátás, és a jövőben is a megszokott magas színvonalú, korszerű szakmai és orvostechnológiai feltételek fogadják a kis betegeket kórházunkban” mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgatója.

Az üzleti titok hatékonyabb védelme?

2018. szeptember 18.

Nem kapott nagy visszhangot az üzleti titok magyarországi újraszabályozása, pedig az üzleti titok védelméről szóló 2018. évi LIV. törvény gyökeresen megváltoztatta az üzleti titokkal kapcsolatos korábbi szabályrendszert.