2016. október 05.

Gyógyászati eszközöket adományozott a LEGO Csoport

A cég Helyi Közösségi Szerepvállalás programjában a dolgozók hozzák a jótékonysági projektek ötleteit és részt vesznek a megvalósításban is.

A nyíregyházi LEGO gyár aktív szereplője a LEGO Alapítvány által világszerte több helyszínen működtetett LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programnak. A kezdeményezésnek köszönhetően most olyan eszközök kerültek a nyíregyházi Jósa András Oktatókórház tulajdonába, amelyek a legkisebb gyerekek műtését teszik kíméletesebbé, ezáltal pedig a kórházi tartózkodásukat rövidebbé, a szükséges beavatkozás okozta traumát elkerülhetővé.

A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás program sajátossága, hogy a vállalat dolgozói ajánlhatnak olyan jótékonysági projekteket, amelyeket közvetlen lakókörnyezetükben meg szeretnének valósítani. A projektekben az a közös, hogy nehéz anyagi vagy szociális körülmények között élő gyerekek megsegítését célozzák, illetve hogy az érintett intézmény és a LEGO gyár, valamint az ötletet hozó kolléga közösen dolgoznak a megvalósításon.

2016-ban több mint 30 ilyen projekt került vagy kerül megvalósításra, melyek közül a legnagyobb értékű a hétfőn átadott gyógyászati berendezések beszerzése volt. A modern laparoszkópiás eljárást lehetővé tevő berendezést, illetve a video-gasztroszkóp eszközt a kórház gyermekosztálya már használatba is vette.

„A LEGO Csoport a jövő kis építőinek készít játékokat, ez határozza meg a mi mindennapjainkat a nyíregyházi gyárunkban is. Egyre több dolgozónk van, így egyre több ponton kapcsolódunk a helyi közösségekhez is. A LEGO Alapítvány és a Helyi Közösségi Szerepvállalás programunk azért dolgozik, hogy a környezetünkben élő gyerekek életét jobbá és könnyebbé tegyük, ezt pedig azzal szeretnénk elérni, hogy a velük foglalkozó intézmények munkáját segítjük – akár kreatív energiákat felszabadító programokkal, akár eszközökkel, mint ma is. Bízom benne, hogy sok kis beteg kíméletes és gyors gyógyulásához járulnak majd hozzá ezek a berendezések” mondta el az átadáson Jesper Hassellund Mikkelsen, a LEGO gyár igazgatója, a LEGO Csoport alelnöke.

„Számos speciális ellátás csak a Jósa András Oktatókórházban érhető el a megyében. Éppen ezért fontos mérföldkő intézményünk életében, hogy a LEGO Csoport felajánlása révén tovább fejlődhet a gyermekgyógyászati ellátás, és a jövőben is a megszokott magas színvonalú, korszerű szakmai és orvostechnológiai feltételek fogadják a kis betegeket kórházunkban” mondta el dr. Adorján Gusztáv, a Jósa András Oktatókórház főigazgatója.

A CBRE Magyarország hotel üzletágat indít

2 órája

Az ingatlantanácsadói és befektetési szolgáltatásokat nyújtó vállalat bejelentette hazai hotel divízióját, amely a növekvő helyi igényekre, valamint a dinamikusan bővülő regionális hotelpiacra reagálva kezdi meg működését.